Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΚΑΤΡΑΖ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ!


Ούτε πνίγηκαν στον ωκεανό, ούτε
αλληλοσπαράχτηκαν. Οι γκάγκστερ που διέσυραν τους δεσμοφύλακες του Βράχου οργανώνοντας απόδραση κάτω από τη μύτη τους έφτασαν στις ακτές του Σαν Φραντσίσκο και ζουν ευτυχισμένοι. Το λένε οι αδερφές τους! Ενδεχομένως και τα λουλούδια που έστελναν κάθε χρόνο στη γιορτή της μητέρας ως… ανώνυμοι θαυμαστές.

«Πάντοτε πίστευα ότι τα κατάφεραν και δεν έχω αλλάξει ακόμη γνώμη γι΄ αυτό. Ο Τζον και ο Κλάρενς Άνγκλιν δραπέτευσαν από το Άλκατραζ τον Ιούνιο του 1962 για να ζήσουν ελεύθεροι. Και τα κατάφεραν», δήλωσαν συγκινημένες η Μερλ Τέιλορ και η Μέρι Γουίντερ κατά την επίσκεψή τους στον Καταραμένο Βράχο όπου τα αδέρφια τους έγραψαν κυριολεκτικά ιστορία οργανώνοντας την πιο αμφιλεγόμενη απόδραση όλων των εποχών.

Μισό αιώνα μετά την ημέρα που τα αδέρφια Άνγκλιν και ο εγκέφαλος της επιχείρησης απόδρασης Φρανκ Λι Μόρις μεταλλάχτηκαν στη συνείδηση του κόσμου από επικίνδυνοι ληστές τραπεζών σε ευφυείς δραπέτες, οι πιο στενοί συγγενείς τους παραδέχονται πως τους έχουν πια ηρωποιήσει, γράφει το iefimerida.gr.

«Απλά και μόνο επειδή έκαναν μερικές σκανδαλιές στα νεανικά τους χρόνια δεν σημαίνει ότι ήταν και κακά αγόρια. Ποτέ δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην οικογένεια. Απλώς παρασύρθηκαν και έκαναν εκείνη την ληστεία που τους έβαλε σε πολύ μεγάλους μπελάδες. Ευτυχώς κατάφεραν να αποδράσουν. Εγώ είμαι περήφανη για τα αδέρφια μου», λέει η Τέιλορ αλλά προσέχει τόσο πολύ την διατύπωσή της ώστε να μην δώσει απάντηση στον άλυτο γρίφο που πονοκεφαλιάζει το FBI εδώ και 50 χρόνια: οι δραπέτες έφτασαν στην ακτή με τη βοήθεια της Μαφίας, πνίγηκαν στον Ειρηνικό ωκεανό ή αλληλοσκοτώθηκαν; Πόσο μοιάζουν άραγε με τα πορτραίτα που έφτιαξε η αστυνομία για να διευκολύνει τις έρευνές της;

Με αυτό το ερώτημα κοιμάται και ξυπνάει πέντε δεκαετίες τώρα ο αστυνομικός Μάικλ Ντάικ ο οποίος στα 80 του κρατάει ακόμα ανοιχτό τον φάκελο της απόδρασης. Όνειρό του είναι να συλλάβει τους τρεις βαρυποινίτες των 60s, να τους σφίξει το χέρι αποδίδοντας τα εύσημα για την άψογη απόδραση τους, να τους περάσει χειροπέδες και να νιώσει ο πιο περήφανος ένστολος στον πλανήτη.


Το πιο συναρπαστικό στοιχείο που κατάφερε να βρει σε όλα αυτά τα χρόνια της έρευνάς του είναι η μυστηριώδης ανθοδέσμη που δεχόταν η μητέρα των Άνγκλιν μία συγκεκριμένη μέρα του χρόνου, κάθε χρόνο, μέχρι το 1973 που απεβίωσε! Το FBI μάλιστα πιστεύει ότι ο Τζον και ο Κλάρενς παρακολούθησαν την κηδεία μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες, ξεγελώντας τους ντετέκτιβ που είχαν περικυκλώσει την οικογένεια.


ΠΗΓΗ: www.enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: