Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ;;; Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ!

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: avanti popolo


ΜΚΟ έχουν συστήσει οι Γ. Στουρνάρας και Στ. Μάνος προκειμένου να τους δοθούν τα ακίνητα του δημοσίου και να αναλάβουν να τα πουλήσουν!
Η ΜΚΟ «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ (Κρατική Ακίνητη Περιουσία και Αξιοποίηση)» συνεστήθη τον Νοέμβριο του 2011 και συμμετείχαν και άλλοι φερέλπιδες εθνοσωτήρες (όπως ο Γ. Παναγιωτίδης), οι οποίοι εκπόνησαν το «σχέδιο Αρχιμήδης». Το σχέδιο για πώληση κρατικής περιουσίας (κινητής και ακίνητης) σε ευρωπαϊκό φορέα με δικαίωμα επαναγοράς, υπεβλήθη σε κρατικά όργανα και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων, όπως στη Roland Berger, που συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.

Η ΜΚΟ του Γ. Στουρνάρα θα αποτελούσε «μία παραλλαγή του σχεδίου Eureka και το οποίο προέβλεπε την μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας του κράτους, αεροδρόμια, λιμάνια, ακίνητα κ.λπ. σε εταιρεία σε αντάλλαγμα 125 δις ευρώ».

Η πρόταση προβλέπει την σύσταση ειδικής εταιρείας του Δημοσίου στην οποία θα προσφερθεί ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, η οποία στην συνέχεια θα πωληθεί σε ευρωπαϊκό φορέα (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή το EFSF), ώστε να εκταμιευθούν άμεσα 75 δις ευρώ για την αποπληρωμή δημοσίου χρέους.


Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο της «πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ» για την αξιοποίηση περιουσίας 300 δις θα γίνονταν τα εξής (όπως έγραψε πέρυσι τον Οκτώβρη, το Real Estate And Development):
* Ξένοι αποτιμητές θα κάνουν εκ νέου αποτίμηση της περιουσίας του κράτους.
* Θα δημιουργηθούν 15 εταιρείες στις οποίες θα περάσουν τα ακίνητα σε ομάδες.
* Κάθε εταιρεία θα προχωρεί στην έκδοση ομολόγου, το οποίο θα έχει την εγγύηση των ακινήτων του Δημοσίου. Το ομόλογο αυτό θα είναι μακροπρόθεσμης διάρκειας (δηλαδή από 10 έτη και πάνω) και εκτιμάται ότι θα έχει υψηλή αξιολόγηση, δεδομένου ότι η εγγύησή τους θα είναι τα ακίνητα του Δημοσίου.
* Τα ομόλογα αυτά θα τα αγοράζουν ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες ή ακόμα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (EFSF).
* Στο τέλος της διάρκειας του ομολόγου και εφόσον το Δημόσιο αποπληρώσει το ποσό, η ακίνητη περιουσία θα επιστρέφει στην κυριότητα του κράτους. Εάν το Δημόσιο δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του, τότε το ομόλογο θα μετατρέπεται κατευθείαν σε μετοχές των εταιρειών που το εξέδωσαν και η εκάστοτε εταιρεία θα περνάει στον έλεγχο των δανειστών - αγοραστών του κάθε ομολόγου.
* Οποτε το κράτος έχει ταμειακά διαθέσιμα, θα μπορεί να αγοράζει το ομόλογο και να ανακτά την κυριότητα των ακινήτων.

ΑvantiPopoloGR

ΠΗΓΗ: http://distomo.blogspot.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και εσυ που βλεπεις το κακο??

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

κακο?μα τι λετε?κακο ειναι να πουλησεις την Ελλαδα?ισα ισα που εναι και της μοδας.