Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΑΡΩΝΕΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΣΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.



- Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit:
- Εκχωρείται το λειτουργικό έργο του ΟΣΕ
- Κλείνουν θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας
- Θα προωθηθεί ως δείγμα αποφασιστικότητας της ελληνικής κυβέρνησης
- Η ΝΔ έχει τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ



Μια ΔΕΚΟ και μια τράπεζα θα ανοίξουν τον χορό των διαρθωτικών αλλαγών και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit πρόκειται για τον ΟΣΕ και την ΑΤΕ.

Έτσι, στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι ένα πλήρες σχέδιο για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και το κλείσιμο θυγατρικών της Αγροτικής και γι' αυτά τα 2 βήματα έχει εξασφαλισθεί η συμφωνία όλων των κυβερνητικών εταίρων.

Για τον ΟΣΕ έχει αποφασισθεί:
Εκχώρηση του λειτουργικού έργου του με πρώτους ενδιαφερόμενους τους κινέζους κι αυτό λόγω των επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit η κυβέρνηση έχει σκοπό να κάνει άνοιγμα και προς την πλευρά των Ρώσων για να υπάρξει ανταγωνισμός.

Για την ΑΤΕ:
Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω πώλησης ή κλεισίματος σε θυγατρικές εταιρείες που έχει η Αγροτική

Όλα αυτά, τα οποία είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθούν, θα χρησιμοποιηθούν και προς την ΕΕ σαν δείγμα αποφασιστικότητας ότι η Ελλάδα προχωρά τις διαρθρωτικές αλλαγές που προβλεπονται στο Μνημόνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευρωπαίοι θεωρούν την καθυστέρηση στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών ως το μεγαλύτερο αγκάθι για το ελληνικό πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: