Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 60 ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Λουκέτο με διαδικασίες - εξπρές ετοιμάζεται να βάλει μέσα στο καλοκαίρι η νέα κυβέρνηση σε 60 συνολικά οργανισμούς - φορείς του Δημοσίου. Πρόκειται για την πρώτη κίνηση από πλευράς κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα.  Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου.



Σύμφωνα με την εφημερίδας «Έθνος», στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη λίστα με 60 Οργανισμούς - φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν. Στο σχέδιο για τα λουκέτα βρίσκονται οργανισμοί που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης. Στους φορείς αυτούς απασχολούνται περίπου 3.000 εργαζόμενοι που με τα λουκέτα έρχεται και η απομάκρυνσή τους. Οι μόνιμοι υπάλληλοι μετατάσσονται, οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται ενώ το πλεονάζον προσωπικό που δεν θα μεταταχθεί θα μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 60% του μισθού και στη συνέχεια θα απολύεται.

Πρόκειται για τους Οργανισμούς:

Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Σύνθεση”, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας” Αθήνα” Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων ”Έδρα”, Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας” Αλθαία”, Αθλητικό Κέντρο Χανίων, ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, “Συν-ειρμός”, Ωδείο Αθηνών, Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακχαρώδη Διαβήτη.


ΠΗΓΗ: www.nespost.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: