Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΑΜΦΙΣΣΑ: ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ - ΦΩΤΟ


΄΄ΦΩΚΙΣ΄΄ 25 Ιουνίου 2012, Αρ. Φυλ. 2006
Τις τελευταίες μέρες οι Αμφισσείς παρακολουθούν άναυδοι την αισθητική καταστροφή του «Ιστορικού-Εμπορικού» Κέντρου της Άμφισσας.
Συγκεκριμένα με την απόφαση του αριθ. 373/2011 (θέμα 12ο) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών αποφάσισε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ να εγκρίνει την εισήγηση του Αντιδημάρχου Δελφών κ. Ταγκαλή Παναγιώτη για την «Εφαρμογή μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Άμφισσας στα όρια του εμπορικού-ιστορικού κέντρου της» τροποποιώντας έτσι και την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας αριθ. 148/2010 επί Δημαρχίας Ασημάκη Ασημακόπουλου.
Για την ιστορία οι σύμβουλοι κ.κ. Γ. Ιωσηφίδης, Δρ. Τσελές, Γ. Δρακάκης, Α. Γιαγκής μειοψήφησαν και ο κ. Μέγκος δήλωσε παρών που σύμφωνα με το Δημοτικό Κώδικα λογίζεται ως αρνητική ψήφος.


Ο Αντιδήμαρχος Παν. Ταγκαλής συνοδεύοντας το συνεργείο διαγράμμισης έδινε σ’αυτό οδηγίες προφανώς σύμφωνα με την πιο πάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Έτσι το συνεργείο διαγράμμισης άρχισε με άσπρο χρώμα να προβαίνει πάνω στους δρόμους, Σταλλού, Ι. Γάτου, Ανδρούτσου, Πλατεία Ησαΐα και Πλ. Κεχαγιά με τους ακριβοπληρωμένους κυβόλιθους, σε διαγραμμίσεις χώρων στάθμευσης αλλάζοντας τελείως την αισθητική όχι μόνο των συγκεκριμένων δρόμων αλλά και των περιοχών απ’όπου διέρχονται.
Στην τελευταία δε απόφαση του Δήμου Δελφών για την ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη της Άμφισσας η οδός Γιαγτζή δεν αναφέρεται πουθενά. Τα παρτέρια-φέρετρα φαίνεται δεν ενοχλούν κανέναν και ως εκ τούτου θα παραμείνουν για πολύ ακόμη. 

Από τα πιο πάνω προκύπτουν τα εξής ερωτηματικά:
Η διαγράμμιση των αναφερομένων δρόμων έγινε με μελέτη;

Ποιος Μηχανικός σύνταξε την μελέτη και από ποιο όργανο του Δήμου Δελφών εγκρίθηκε η μελέτη;
Ποιο το κόστος της μελέτης;
Το έργο έγινε με απευθείας ανάθεση στον ανάδοχο εργολάβο ή με δημοπράτησή του;
Σε τελική ανάλυση ποιος είχε τη φαεινή ιδέα πάνω στους κυβόλιθους να γίνουν οι διαγραμμίσεις αυτές με λευκό πλαστικό χρώμα;
Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι οι εκπρόσωποί μας στο Δήμο διέθεταν τουλάχιστον αισθητική…
Από σήμερα και μπρος είμαστε βέβαιοι ότι δεν διαθέτουν, ούτε αισθητική.
ΠΗΓΗ: http://fokisonline.blogspot.gr/



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

“Να 'μουν πουλί να πέταγα, να πήγαινα τ' αψήλου, ν' αγνάντευα τη Ρούμελη, τον έρμο Σαλωνάκο” - "Όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε!"