Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Σπάνιες φωτογραφίες από την Σπηλιά στο Γαλαξίδι! Σήμερα 28/7 συνάντηση με θέμα την Ανάδειξή του!





 ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ/Σπήλαια
Στην άκρη της πλατείας Ν. Μάμα, υπάρχει ένα φυσικό θολωτό σπήλαιο μέσα στο βράχο, ο αλλοτινός "Κάρκαρος", η σημερινή "Σπηλιά".

Στο λόφο Ξηροτύρι βρίσκεται η σπηλιά ¨Ακόνα ή Αγκώνα¨ με πολλούς σταλακτίτες, σκαλοπάτια, αρχαιότητες και ένα πυθάρι στον πυθμένα.

Στις ρίζες του ίδιου λόφου υπάρχουν οι κατραμοσπηλιές που πήραν το όνομά τους από το μαύρο υγρό που βγαίνει από τις ρηγματώσεις.

Άλλες σπηλιές είναι η σπηλιά ¨Τσολάκη¨ και η ¨Μακριά¨ σπηλιά.

Εγώ πάντως ζω για τη στιγμή που οι ντόπιοι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία και θα ξανανοίξουν ως club τη σπηλιά με τους σταλακτίτες που βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού. Το 1965 δυο Αυστραλοί  μετέτρεψαν τη συγκεκριμένη σπηλιά από ψυγείο για τυριά σε ντίσκο. Όπως μου περιέγραψαν οι Γαλαξιδιώτες, το εγχείρημα είχε τέτοια επιτυχία που στο μικρό λιμανάκι δίπλα στις τράτες άραζαν χλιδάτα κότερα, οι ιδιοκτήτες των οποίων διασκέδαζαν μέχρι πρωίας στη σπηλιά. Το… μαγαζί το έκλεισαν οι Αρχές, γιατί δεν είχε δεύτερη έξοδο.




 η γοργόνα στην είσοδο....
















5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μυθικη σπηλια,το απολυτο σημειο αναφορας της καλοκαιρινης διασκεδασης των εφηβων της δεκαετιας του '70...

Ανωνυμη είπε...

ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΝΑΙ ....ΓΙΑ ΛΙΓΟ...ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ε.Π.Ε ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΙΟΥΤΣΙΚΗΣ -ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΑΜΑΡΕΛΗΣ..!!!!

Ανωνυμη είπε...

ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΝΑΙ ....ΓΙΑ ΛΙΓΟ...ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ε.Π.Ε ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΙΟΥΤΣΙΚΗΣ -ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΑΜΑΡΕΛΗΣ..!!!!

Gee Pontius είπε...

Οι Αυστραλοί είχαν σεβασθεί απόλυτα τον χώρο. οι μετέπειτα είχαν βάλει αυτό το τερατούργημα με τα φώτα στον τοίχο που το έχετε πρώτη-πρώτη φωτογραφία πιστοί στην αρχή του κιτς...

vas.gr51@gmail.com είπε...

Eιχα περάσει κι εγώ υπέροχες ώρες χορευτικής ξενοιασιάς παλιότερα συντροφιά με καλούς φίλους...!! Κρίμα που για μια ακόμη φορά οι "" Αρχές "" κατέστρεψαν ό,τι καλλίτερο είχε να δώσει το καταπληκτικά όμορφο Γαλαξίδι,την Σπηλιά, ένα τόσο φυσικά εξαίσιο χώρο..!! Για μιά ακόμη φορά τις εγκληματικές αστοχίες των ""Αρχών"" τις πληρώνουν οι τόποι και οι πολίτες τους...!!!