Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ



Η αγωνία των υποψηφίων φτάνει στο τέλος της! Το αργότερο έως τη Δεύτερα θα έχουν αναρτηθεί στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των πανελλαδικών.


Από την ερχόμενη Δευτέρα, στη μία μετά το μεσημέρι, θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο Παιδείας για τις βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Β').

Επίσης οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β' θα μπορούν, μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, ολοκληρώνονται σύντομα, από τη μηχανογραφική υπηρεσία του, οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσοι έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές Βεβαιώσεις Πρόσβασης. Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απολυτηρίων σε όλα τα ΓΕΛ.

Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β' αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές Βεβαιώσεις Πρόσβασης.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων συνεχίζονται κανονικά και η βαθμολόγηση των γραπτών έχει προγραμματιστεί να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό. Τέλος, υπενθυμίζεται για άλλη μία φορά ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β' και ΕΠΑΛ-Α' πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5-7-2012 μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση¨http://exams.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν φέτος στο λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αρχίσει να "τρέχει" η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, η οποία λήγει στις 5 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: