Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΤΟ Κ.Α.Σ. ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)


ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η Μ.Π.Ε. ΤΗΣ S&B  ΑΠΟ ΤΟ Κ.Α.Σ.

     Υπό πλήρους επιτυχίας εστέφθη  η δεύτερη απόπειρα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) προκειμένου να εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) την οποία είχε υποβάλλει η εταιρεία S&B για την ανανέωση της αδείας λειτουργίας των εγκαταστάσεών της στην Ιτέα. 

     Ως γνωστόν, μετά από 3 (τρείς) Συνεδριάσεις και μία αυτοψία, η Μ.Π.Ε. είχε απορριφθεί από το ίδιο όργανο.  Όμως, για λόγους οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εξηγηθεί, παρ' ότι έχουν ζητηθεί γραπτώς, η Ολομέλεια του Κ.Α.Σ. επανήλθε σύσσωμη για νέα αυτοψία και όπως λέει και ο λαός μας, ''κατόπιν ωρίμου σκέψεως'' διεπίστωσε το σφάλμα της πρώτης απόφασης!  Η προσπάθεια (εκούσα;) και η εμπεριστατωμένη (πασιφανής!) συλλογή πληροφοριών (αρχαιολογικού πάντα ενδιαφέροντος...), επέτρεψαν την (επι τέλους!) σωστή αντίληψη των αρχαιολογικών (εννοείται) παραμέτρων του όλου ζητήματος και τοιουτοτρόπως ανέβλεψαν (θαύμα!) το μη (προγεννεστέρως) ορατόν και βεβαίως σωστόν, αυτοδίκαιον, πρέπον και επιβεβλημένον, της εγκρίσεως της Μ.Π.Ε..  Κατά το κοινώς λεγόμενον, ''έπιασε τόπο''  η αυτοψία-επίσκεψη της Ολομέλειας του Κ.Α.Σ. στις εγκαταστάσεις της εταιρείας  S&B στο 51ον χλμ της οδού Λαμίας-Ιτέας. Εκεί παρετηρήθη ο τρόπος και η  εφαρμοζόμενη μεθοδολογία προστασίας του ''Δελφικού Τοπίου'', όντως απέχοντος περί τα 30χλμ,  καθώς επίσης και η  λεπτή (σχεδόν χειρουργική) επέμβαση των συνεργείων της εταιρείας στο περιβάλλον. Πιθανολογείται, ότι, ο τρόπος αντιμετώπισης του τοπίου  στο ''Λαρνάκι''(και Natoura 2000 και  προστατευόμενη ζώνη),  θα έπρεπε να προταθεί ώς ο πλέον ενδεδειγμένος για την αντιμετώπιση ατασθαλειών, αναλόγων  εγκαταστάσεων  σε  χώρες της Εσπερίας !  

     Κατ' αυτόν τον τρόπο και  με την τηρηθείσα διαδικασία, παρέμεινεν  αλώβητο το κύρος του Κ.Α.Σ.(κτηθέν και μή επιβληθέν), διεπιστώθει το ακλόνητον και αμετάβλητον των απόψεών του (οφθαλμοφανές...), εξετιμήθει  απο τους ενδιαφερομένους η προσήλωσή του, στην  περιφρούρηση  της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και μόνον αυτής (το απέδειξε) και τέλος ότι το Κ.Α.Σ. δεν χειραγωγείται (αλίμονο έ!), δεν ποδηγετείται (προς Θεού!), δεν απαξιώνεται (ε, όχι βέβαια..), δεν εθελοτυφλεί (ήμαρτον!), μα πάνω απ' όλα, δεν διαπραγματεύεται τίποτα και με κανέναν (έτσι είναι!...).

     Μιας και αναφερόμαστε όμως σε κατάλοιπα αρχαίων προγόνων, να θυμίσουμε και την δοξασία των, περί των φανταστικών δαιμόνων, οι οποίοι δαίμονες, είχαν ''εφευρεθεί'' για την τιμωρία των μή θεάρεστων ανθρώπων. Των μή συμορφούμενων με την θεϊκή βούληση. Και μιλάμε για τίς Κήρρες, τις Άρπυιες και τίς Ερυνίες. Και αυτές οι ''φανταστικές'' οντότητες, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα, έστω και με άλλο όνομα.  Αλίμονο λοιπόν, σε αυτόν ο οποίος δεν μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος τα βράδια με αφορμή την συμμετοχή του (ανεξαρτήτως στρατοπέδου) στην υπόθεση της συγκεκριμένης Μ.Π.Ε.  Γιατί τότε, το ''Δελφικό Τοπίο'' αρχίζει να ταυτίζεται με τους δαίμονες, κοινώς ''στοιχειώνει'' και φωλιάζει σε έναν παράξενο ιδιωτικό χώρο : την Συνείδηση...


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ OI ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΣΜΑ ΣΤΟ 51, Η ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΑΝ ΚΑΤΙ ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ; ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ; ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟ;
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Η ΜΕΝΔΩΝΗ ΑΠ' ΑΡΧΗΣ. TI ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ; ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΞΥΛΕΙΑ. ΠΟΙΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ»

Ανώνυμος είπε...

και εγω που ηθελα να φτιαξω ενα θερμοκηπιο μου ειπαν οτι ειναι Βζωνη και απαγορευονται τα παντα, για το κας τι να πει κανεις καθηγητες του κω... με ενδυμασία. ντροπή και φιλοτιμο δεν υπαρχει και τα παλιοτόμαρά τους είναι τόσο χοντρά από την αλαζονεία και την εξουσιοκρατία που δεν τα τρυπάς με τίποτα. δυστυχώς σε αυτό το τόπο της φωκιδας είναι γραμμένη από άλλους η πορεία μας και εμεις κοιμηθήκαμε και απλα είμαστε θεατές της ζωής μας και τιποτε αλλο. ευτυχως που ο σύλλογος έχει μέλη με πίστη και θάρρος και ο αγώνας δεν θα σταματήσει στα ανδρείκελα του κας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο..ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ..
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ..

Ανώνυμος είπε...

Να σημειώσω μόνον, οτι σε αυτόν τον αρημαγδό. δεν υπάρχει πλέον ΚΑΝΕΝΑΣ που να είναι αμέτοχος!. Ολοι πλέον ξέρουν! Και η βουλευτίνα και ο Δήμαρχος (απαπαπαπα...) και οι αιρετοίμα πάνω απο όλα ΟΛΟΣ πλέον ο κόσμος. Και περισσότερο εμείς οι ψαγμένοι. Τι άλλο να περιμένουμε μωρέ; Δεν βαρεθήκαμε άλλο τον καναπέ την ρουφιανιά και το βόλεμα; Περιμένετε όμως. Έρχεται και άλλο, ακόμα πιο σπουδαίο για το χωριό μας. Αλίμονο σε αυτούς όμως που ακούνε για ευχαριστίες στην S&B κάθε τόσο και βαράνς παλαμάκια...
Ενας Καρτερίστας.