Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΡΑΠΑΝΟΣ ΤΕΛΟΣ! ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ράπανος τέλος - Ψάχνουν για άλλον υπουργό Οικονομικών
Φωτογραφία: Eurokinissi


Για νέο υπουργό Οικονομικών ψάχνει ήδη η κυβέρνηση, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Βασίλης Ράπανος δεν θα αναλάβει ποτέ τα καθήκοντα αυτά και θα παραμείνει στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας.

Οι λόγοι για την αλλαγή πλεύσης είναι δύο:

Πρώτος η κατάσταση της υγείας του καθώς θα πρέπει για ένα χρονικό διάστημα μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο -την Τρίτη κατά πάσα πιθανότητα- να αποφεύγει την ένταση και την καταπόνησή του.
Δεύτερος, το γεγονός ότι -όπως σημειώνει και το enikos.gr- ο κ. Ράπανος δέχθηκε να αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα έχοντας τη διαβεβαίωση από την πλευρά των πολιτικών αρχηγών και κυρίως του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι θα πλαισιωθεί από πρόσωπα όπως ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Τάσος Γιαννίτσης, ενδεχομένως μάλιστα και με τον Αλεκο Παπαδόπουλο σε ειδικό ρόλο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ενημερώθηκε για την τελική σύνθεση του επιτελείου του η πρώτη του σκέψη ήταν να ανακοινώσει ότι δεν αποδέχεται τελικά τη θέση, ευρισκόμενος σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Γνώριζε πάντως ότι μια τέτοια ανακοίνωση από την πλευρά του θα δημιουργούσε αλυσιδωτές «εκρήξεις» τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες..

Την Παρασκευή το πρωί πάντως βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών όπου και έχασε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται από κυβερνητικούς κύκλους αυτή τη στιγμή δύο είναι τα ονόματα που συζητούνται είναι του Σταύρου Δήμα ο οποίος έχει μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος και διαθέτει εμπειρία από τη θητεία του στην Κομισιόν και του Γιώργου Ζανιάς που ήδη κατέχει τη θέση και θεωρείται από τις Βρυξέλλες ένας τεχνοκράτης που γνωρίζει και μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: