Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΦΟΙ: ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΜΥΡΤΙΣ»


Σας ενημερώνουμε ότι η Εφορεία μας εξασφάλισε την παρουσίαση της επιτυχημένης έκθεσης  «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» http://www.myrtis.gr/ με την ευγενική προσφορά του ορθοδοντικού, επίκουρου καθηγητή Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η έκθεση αναφέρεται σε μία από τις πιο δραματικές περιόδους  της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, της πτώσης  της αθηναϊκής Δημοκρατίας και της τραγωδίας του Πελοποννησιακού πολέμου, και όπως είναι γνωστό έχει παρουσιαστεί σε πολλά ελληνικά μουσεία και στο εξωτερικό προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού λόγω κυρίως της διεπιστημονικότητάς της.
Η παρουσίασή της στο αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών θεωρούμε ότι θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και στην  τόνωση του ενδιαφέροντος των τοπικών κοινωνιών, κυρίως των σχολικών ομάδων, για την αρχαία ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Η έκθεση της Μύρτιδος εξάλλου, επίκαιρη όσο  ποτέ, αποτελεί εύγλωττη μαρτυρία για τις  διαρκείς και επαναλαμβανόμενες κρίσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας και συνεπώς για την ανάγκη να αποτελούν αντικείμενο συνεχούς μελέτης από την ιστορική έρευνα. Επισημαίνεται ότι η έκθεση είναι προσαρμοσμένη για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής, και συνοδεύεται από κατάλληλο υλικό για την εκτέλεση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η έκθεση θα παρουσιάζεται στο αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών από 24.6.2012 έως και 30.9.2012. Από την 1η Αυγούστου 2012 θα εκτεθούν στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών τα σύγχρονα έργα τέχνης που συνδέονται με την έκθεση της Μύρτιδος.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 24.6.2012, ώρα 19.00, με τη συμμετοχή της μικτής χορωδίας Λιβαδειάς με μαέστρο τον DEODOR KABACKHIEV και σολίστ την Κατερίνα Μπότση. Θα ερμηνεύσουν τραγούδια για την ειρήνη.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: