Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΨΗΤΟ!


Μία από τις παθογένειες του κράτους είναι η βουλιμία των εκάστοτε κυβερνώντων για εξουσία: τόσο σε επίπεδο πρωταγωνιστών, όσο και σε επίπεδο... χαμηλόβαθμων κομματικών στελεχών. Η ιστορία δείχνει πως με το που βλέπουν… φως τα γνωστά φοξ τεριέ της εξουσίας, αμέσως "βουρ στον πατσά".

Απ΄ τον κανόνα αυτό φαίνεται να μην εξαιρείται- αν και είναι κάπως πρόωρο να το πούμε με βεβαιότητα – και η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Παρόλο που ο σημερινός πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί δημόσια ότι η κρατική μηχανή θα έχει τους πιο άξιους, ανεξάρτητα σε ποιο κομματικό Θεό πιστεύουν, εντούτοις ακούμε και διαβάζουμε πως οι αποτυχημένοι πολιτευτές της ΝΔ και όχι μόνο, οι κολλητοί των υπουργών και οι γενικοί κουμανταδόροι, έχουν πιάσει δουλειά.

Οι κατάλογοι με τους "εκλεκτούς" πάνε και έρχονται στο Μαξίμου και στη ΝΔ.

 Άνθρωποι οι οποίοι ήταν εξαφανισμένοι από το 2009, όταν κι έχασε το κόμμα τους την εξουσία, επανεμφανίστηκαν και θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεσή του για μια θεσούλα.

Οι...παράγοντες άρχισαν να τάζουν λαγούς με πετραχήλια: αν θες μπορώ να σε βάλω εκεί, έχω καλές άκρες με τον τάδε υπουργό κι άλλα τέτοια ωραία ακούγονται καθημερινά στα καφέ και στα ξενοδοχεία πέριξ του Μαξίμου.

Δηλαδή θέλουν να μοιράσουν τις σάρκες της καταπονημένης και χρεοκοπημένης Ελλάδας για ίδιον όφελος. Πολλοί δε απ΄ αυτούς εμφανίζονται, από τα γνωστά παπαγαλάκια της εξουσίας, ως «ιδανικοί» και οι πλέον «ικανοί» για κάποιες περιζήτητες θέσεις: ΟΠΑΠ, ΤΤ, Αγροτική, ΕΡΤ και πάει λέγοντας.

 Οι λόγοι και οι επιδιώξεις όσων τους προωθούν είναι προφανείς: να ελέγχουν και να αρμέγουν τις «αγελάδες» του κράτους.

Το παρήγορο πάντως, μέχρι στιγμής είναι, όπως μας έλεγε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και από τους πιο σοβαρούς στο Μαξίμου, ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις επιθυμίες των αποτυχημένων και των γνωστών παρατρεχάμενων της εκάστοτε εξουσίας.

«Οι διορισμοί στο κράτος και στις ΔΕΚΟ θα φέρουν τη σφραγίδα του Σαμαρά» τόνισε με νόημα, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αξιοποιηθούν και ικανά στελέχη της ΝΔ».

Μακάρι να επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες και να μείνουν με τα κουστούμια στο χέρι τα αρπακτικά... Ιδωμεν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: