Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Σε σειρά καταγγελιών κατά πρακτικών ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Ένωση Καταναλωτών- Η Ποιότητα της Ζωής ΕΚΠΟΙΖΩ, καλώντας τη νέα κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βάλει ένα τέλος στις συνεχιζόμενες, όπως τις αποκάλεσε, «αυθαιρεσίες» των τραπεζών.

Ειδικότερα, η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει τα εξής: «Μετά την Εθνική Τράπεζα, η οποία επέλεξε τη διαπόμπευση των πελατών της, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης, σειρά παίρνουν και άλλες τράπεζες στον μεταξύ τους αγώνα αντικοινωνικών πρακτικών.

Η Alpha Bank έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τιμοκατάλογο χρεώσεων «εξόδων ειδοποίησης και παρακολούθησης καθυστέρησης καταβολής από 4 έως 8 ευρώ, πλέον του τόκου υπερημερίας. Κατά πλήρη παράβαση του νόμου, της νομολογίας και των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, η εν λόγω τράπεζα χρεώνει τους οφειλέτες, που βρίσκονται σε καθυστέρηση, με τις τηλεφωνικές οχλήσεις ή τις έγγραφες ειδοποιήσεις.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας την εξέταση του θέματος και την επιβολή κυρώσεων.

Η Marfin ειδοποίησε τους κατόχους πιστωτικών καρτών ότι προβαίνει από μόνη της σε αύξηση του επιτοκίου κατά μία μονάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και, σε περίπτωση που δεν συμφωνούν, θα προβούν σε ακύρωση της κάρτας.

Αλλά και οι παράνομες παρακρατήσεις μισθών και συντάξεων συνεχίζουν. Ενδεικτικά, σήμερα, έφτασε στα γραφεία της ΕΚΠΟΙΖΩ καταγγελία παραπληγικής οφειλέτριας, της οποίας η αναπηρική σύνταξη παρακρατήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα».

Η καταγγελία τέτοιων περιπτώσεων, όπως τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ, δεν αποτελεί, παρά την αρχή των κινητοποιήσεων για την ανακούφιση των Ελλήνων καταναλωτών, η οποία θα κλιμακωθεί, με κάθε νόμιμο μέσο, στο αμέσως επόμενο διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: