Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

“ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ”- ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ LIBERATION



Μια ανάσα πριν από τα πρόθυρα της πτώχευσης η Ελλάδα κατά τη Liberation λόγω της αποτυχίας επίτευξης των στόχων του Μνημονίου. Πώς σχολιάζει τα όσα συνέβησαν με Σαμαρά, Ράπανο και Αβραμόπουλο



Για μια χώρα σε σύγχυση κάνει λόγο σε άρθρο της η Liberation, κάνοντας αναφορά στη χειρουργική επέμβαση του πρωθυπουργού, την αποχώρηση Ράπανου από την κυβέρνηση και την γκάφα της εκπροσώπησης της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αφού ο συντάκτης παραθέτει τα προβλήματα υγείας του Αντώνη Σαμαρά και του Βασίλη Ράπανου, η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται και στο λάθος της ανακοίνωσης του ονόματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου για εκπροσώπηση της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας πως η χώρα θα εκπροσωπηθεί τελικά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

"Η νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είχε αναγγείλει ότι θα έδινε μεγάλη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής των 27 χωρών μελών της ΕΕ για να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα λιτότητας που υφίσταται σε αντάλλαγμα της μεγάλης οικονομικής βοήθειας που δέχεται" υπογραμμίζει η Liberation.

Υπάρχει επίσης αναφορά και στην αναβολή της επίσκεψης της τρόικας λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν, σημειώνοντας πως η ημερομηνία που το κλιμάκιο θα μεταβεί στην Αθήνα είναι ακόμα ανοιχτή.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε δηλώσεις του ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε απόφαση για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα σημείωνε ότι η Ελλάδα έχασε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων, καθώς και ότι πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που της έχουν επιβληθεί.

"Η Ελλάδα ζητάει διορία δυο επιπλέον χρόνια για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Ζητάει επίσης πάγωμα των απολύσεων στο δημόσιο την ώρα που το Μνημόνιο προβλέπει ότι 150.000 άτομα πρέπει να απολυθούν ως το 2015", σημειώνει η εφημερίδα και αναφέρει εκ νέου στην αποκάλυψη ότι 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι προσλήφθηκαν το 2010 και το 2011, παραβιάζοντας τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα.

"Μετά από δυο μήνες κυβερνητικής αστάθειας, εξαιτίας λαθών των πολιτικών ηγεσιών, η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στο χείλος της στάσης πληρωμών αφού όλοι οι μακροοικονομικοί στόχοι του Μνημονίου απέτυχαν.

Μια ενδεχόμενη επιμήκυνση του προγράμματος λιτότητας ως το 2015 θα απαιτούσε ένα νέο δάνειο 20 δισεκατομμυρίων ευρώ αφού η Ελλάδα θα είναι ακόμη ανίκανη να επιστρέψει στις αγορές για να δανειστεί", καταλήγει το δημοσίευμα της Liberation.



ΠΗΓΗ: www.news247




Δεν υπάρχουν σχόλια: