Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΙΤΕΑ: ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΛΑΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» 4, 5, 6, και 7 ΙΟΥΛΙΟΥ


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Εθνικής Αντιστάσεως 13,
33100 Άμφισσα, τηλ. 22650-22924
Φαξ: 22650-22600, email: ekpsfoki@otenet.gr,

Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης &
Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας
στην Φωκίδα
2012-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετραήμερο Φεστιβάλ ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινότητας μέσα από τη Τέχνη και τον Πολιτισμό

«Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο»

4, 5, 6 & 7 Ιουλίου 2012


Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας διοργανώνει τετραήμερο φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού με τίτλο «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών – Δ.Ε. Ιτέας, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας «Ομάδα Φίλων Τέχνης», την Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας, τη Λέσχη «Αύρα» Ιτέας, το Μουσικοχορευτικό και Λαογραφικό Όμιλο Ιτέας «Το Χοροστάσι», το Κ.Α.Π.Η. Ιτέας, τον Πολιτιστικό Όμιλο Ιτέας «Ο Δεσμός», τον Σύλλογο «Καρτερία», τον Σύλλογο Συνταξιούχων Ιτέας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Ιτέας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5, 6 και 7 Ιουλίου 2012, στην Ιτέα, στα πλαίσια του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. στη Φωκίδα.


Γενικός σκοπός του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.


Ειδικός στόχος του τετραήμερου Φεστιβάλ είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό. Μέσα από την τέχνη η ψυχή βρίσκει ευκολότερα την δίοδο προς την έκφραση και το άτομο μπορεί να πειραματιστεί συμβολικά, να εκφράσει ιδέες και συναισθήματα. Στα πλαίσια της αγωγής και ευαισθητοποίησης της Κοινότητας ενάντια στην προκατάληψη και το στίγμα, από την αρχαιότητα ως σήμερα, έχει καταδειχτεί από τους ειδικούς ότι είναι μέγιστη η λειτουργία που μπορεί να προσφέρει η τέχνη που στηρίζεται στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, των ομάδων και των κοινοτήτων που διαβιούν σε αυτή.


Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα βρείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για κάθε εκδήλωση. Για τους σκοπούς του φεστιβάλ θα χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες:


- Αφων Ι. Αναγνωστάκου στην παραλιακή οδό της Ιτέας, πλησίον Λιμεναρχείου
- Κολοβού, πρώην ΕΛ.ΤΑ. πλησίον πλαζ ΜΙΑΜΙ
- Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Ιτέας


Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2265022924 και στο e-mail: omadaergou.fok@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: