Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΘΑΥΜΑ! ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΗΜΙΤΗΣ!


Άφωνη παρακολουθεί η χώρα τα όσα συμβαίνουν μετά τις εκλογές αρχικά με την προσπάθεια σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης και εν συνεχεία τα τραγελαφικά που βιώνουν οι πολίτες στην πολιτική καθημερινότητά τους, όπου οι τραπεζίτες και τα οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης ... Σημίτη (!) που ευθύνεται κατά κύριο λόγω για την ευρωτραγωδία που βιώνει η χώρα, παρελαύνουν από την θέση του υπουργού Οικονομικών! Μια κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον ... Α. Σαμαρά!


Αν δεν πρόκειται για φάρσα και εκδίκηση της Ιστορίας σε έναν λαό που αρνείται πεισματικά να διδαχθεί από την Ιστορία, τότε περί τίνος πρόκειται;

Έτσι λοιπόν, δύο υπουργοί, ένας προαναγγελθείς και συμμετέχων στο υπουργικό συμβούλιο (πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία από το 1830 μέχρι σήμερα που συμμετείχε μη υπουργός ως ... υπουργός και μάλιστα πρώτος της τάξει σε υπουργικό συμβούλιο, όπως ο παραιτηθείς Β. Ράπανος) και ένας (Γ. Βερνίκος) που παραβίασε ωμά την νομοθεσία περί υπουργοποιήσεων, ήδη μας αποχαιρέτησαν μέσα σε μία εβδομάδα.

Από εκεί και πέρα είχαμε την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα, αγαπημένου της σημιτικής διαπλοκής και γενικότερα της οικονομικοπολιτικής ελίτ που κατέστρεψε την χώρα, πρώην μέλους της ... ΚΝΕ και πρωτομάστορα σε ηλικία 42 ετών του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και συνενόχου της πλαστογράφησης των στοιχείων εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη, να επιλέγεται ως νέος υπουργός Οικονομικών!

Εμείς απορούμε γιατί επιλέγουν τους "δεύτερους" της κυβέρνησης Σημίτη, όπως τους Β. Ράπανο και Γ. Στουρνάρα και δεν πάνε κατ 'ευθείαν στον ... Γιάννο Παπαντωνίου. Και για να τελειώνουμε ως βάλουν και τον Σημίτη αναπληρωτή πρωθυπουργό και βέβαια τον αλήστου μνήμης Σουμάκη, στην θέση του Βερνίκου για να τελειώνουμε.

Εν τέλει η ψήφος στην ΝΔ σήμαινε μια τρίτη κυβέρνηση Σημίτη και δυστυχώς είναι ο Άκης στην φυλακή γιατί το πιθανότερο είναι να τον βλέπαμε και αυτον στην κυβέρνηση. Τελικά οι "σημιτικοί" είναι πολιτικά "απέθαντοι". Ζόμπι της πολιτικής που καιροφυλακτούν για να επαναλάβουν τα έργα και τις ημέρες στην οκταετία της εθνικής και κοινωνικής αλλοτρίωσης της χώρας.

Ο πρώτος σημιτάνθρωπος, ο Β.Ράπανος αποχώρησε γιατί δεν τους έδιναν όσους σημιτικούς συνεργάτες ήθελε. Ο Γ.Βερνίκος αγνοούσε το νόμο. Τον αγνοούσε και ο Ε. Βενιζέλος που τον πρότεινε; Αλλά και πριν φτάσουμε στον παραβίαση της νομοθεσίας, Θεωρούσε ο Α. Σαμαράς ότι ο Γ. Βερνίκος με όλο εκείνο το σκάνδαλο τους χρηματιστηρίου και την παραπομπή του, στην πλάτη του ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;

Αυτοί θα επαναδιαπραγματευθούν; Ο Γ. Στουρνάρας; Εμείς απορούμε γιατί άλλαξαν τον Λ. Παπαδήμο. Αφού αναζητούν συνεχώς τους μικρούς Παπαδήμους: Τον κολλητό του, τον Β. Ράπανο και το πουλέν του τον Γ. Στουρνάρα.  Φαίνεται ότι η παράταξη της ΝΔ, όχι απλώς έχει στερέψει από στελέχη, αλλά έχει στειρωθεί και εδώ ξεκινούν οι εξελίξεις.

Εκτιμούμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι απλά ο προάγγελος εξελίξεων που θα οδηγήσουν στην συγχώνευση των δύο άλλοτε κυρίαρχων πολιτικών σχηματισμών, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ έχει στερέψει από στελέχη και το ΠΑΣΟΚ έχει στερέψει από ψηφοφόρους. Και το "τρένο ΣΥΡΙΖΑ" ζυγώνει.

Πολύ δύσκολα η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ειδικά αν καθυστερήσει πέραν του έτους, θα βρεί στην κάλπη δύο ξεχωριστά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με έναν άλλο ηγέτη ίσως, που ενώσει τα δύο κόμματα, αλλά που θα δημιουργήσει μια ενιαία "αστική" παράταξη.  Η κυβερνητική όσμωση θα αποτελέσει την καλύτερη συγκολλητική ουσία γι αυτό που έρχεται. Το αν θα προκύψει "κόμμα-τέρας" ή "κόμμα ελπίδας" θα εξαρτηθεί από πολλά που δεν είναι του παρόντος.



ΠΗΓΗ: www.defencenet.gr




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΩ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΣΑΜΑΡΑ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΙΤΙΚΟΙ.ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΙΤΙΚΟΙ ΓΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ.ΑΝΗΚΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ(ΣΗΜΙΤΙΚΕΣ)ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ.ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΘΑΥΜΑ.