Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!


Μια ημερήσια διαταγή με πολλά μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες, η οποία εκτός των άλλων, συγκίνησε στελέχη των Ε.Δ. και απλούς πολίτες , εξέδωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Φράγκος, την ημέρα της αποχώρησής του από το υπουργείο.

Φραγκούλης Φράγκος: Κανείς δεν θα παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία

Ο κ. Φράγκος, κατά την διάρκεια της σύντομης θητείας του, απέσπασε τις θετικότερες γνώμες, τόσο από τους πρώην συναδέλφους του, όσο και την ηγεσία των κομμάτων.
Η ημερήσια διαταγή:
"Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό,
Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων μας Δυνάμεων,
Αποχωρώντας σήμερα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το πέρας της αποστολής της υπηρεσιακής Κυβερνήσεως, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλετε και τη συμβολή σας στο καθημερινό και δύσκολο έργο που επιτελείτε. Ένα έργο για το οποίο πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι. Με τη διάθεση προσφοράς και την αυταπάρνηση που επιδεικνύετε καθημερινά, δικαιώνετε το σεβασμό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη, με τα οποία σας περιβάλλει ο Ελληνικός λαός.
Ανέλαβα την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια σημαντική στιγμή της πορείας της πατρίδας μας. Το μικρό αυτό διάστημα παραμονής στη θέση αυτή, μου έδωσε ακόμη μια ευκαιρία να συνεργαστώ και πάλι με πολλούς από εσάς με τους οποίους έχουμε πορευτεί πολλά χρόνια και έχουμε εργασθεί μαζί, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Σε ένα περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων και υποχρεώσεων εκπέμψαμε μήνυμα σιγουριάς, αυτοπεποίθησης και ισχύος, προς πάσα κατεύθυνση αλλά και κοινωνικής ευαισθησίας προς τις δοκιμαζόμενες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας. Θα ήθελα να τονίσω ότι παρά τη δυσχερή δημοσιονομική συγκυρία της Ελλάδος, η χώρα μας διαθέτει ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα με άρτιο εξοπλισμό και εξαιρετικά στελέχη, τα οποία σέβονται και τιμούν το Σύνταγμα και είναι αφοσιωμένα αποκλειστικά στην αποστολή τους, που είναι η εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας.
Έχουμε το σθένος και την ικανότητα να προβάλλουμε αυτά ακριβώς τα οποί είμαστε. Και ομιλώ συνεχώς για την σιωπηλή, ισχυρή στρατιωτική δύναμη, η οποία όχι απλά είναι δύναμη αποτροπής, αλλά είναι και δύναμη σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή. Αυτός είναι πραγματικά ο ρόλος που αξίζει στην πατρίδα μας.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η νέα πολιτική ηγεσία έχει επίγνωση και βαθιά συνείδηση της πραγματικότητας, και θα βρουν, από κοινού με τη στρατιωτική ηγεσία, λύσεις και τρόπους για να αναδείξουν την ανθρώπινη διάσταση, που είναι καθοριστική για την διατήρηση και του αξιόμαχου και του φρονήματος. Και θεωρώ ότι οι δύσκολες συνθήκες, από πλευράς οικονομικής συγκυρίας, επιβάλλουν να είμαστε απόλυτα πιο ανθρώπινοι.
Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας του προσωπικού, το οποίο έχει υποστεί σοβαρότατες μειώσεις μισθών. Σε καμία περίπτωση να μην συγχέεται το ηθικό και το υψηλό φρόνημα με την απαίτηση για αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι είχαν, έχουν και θα έχουν πίστη στο καθήκον, υψηλό φρόνημα και ηθικό.
Προέχει επίσης ότι πρέπει να διατηρηθεί το αξιόμαχο του στρατού μας, να διατηρήσουμε τα υπερσύγχρονα οπλικά μας συστήματα σε άριστη κατάσταση από πλευράς λειτουργικότητας με υψηλή διαθεσιμότητα. Να εξασφαλίσουμε δηλαδή τη συντήρηση τους, τα ανταλλακτικά τους, τα πυρομαχικά τους και τα καύσιμα.
Όπως είχα αναφερθεί όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν υπάρχει στη σκέψη κανενός από εμάς οιαδήποτε παραχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας ή οποιαδήποτε διολίσθηση σε θέματα γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής, επειδή η χώρα διέρχεται δύσκολη οικονομική συγκυρία, διότι ό,τι θα χαθεί σε εθνική κυριαρχία πολύ δύσκολα το ανακτάς.
Έχοντας πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων της πατρίδος μας, εύχομαι στο νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και στους Υφυπουργούς κ. Παναγιώτη Καράμπελα και κ. Δημήτριο Ελευσινιώτη καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν, και είμαι βέβαιος ότι όλοι σας θα συνεχίσετε με την ίδια πίστη και αφοσίωση για το καλό των Ενόπλων Δυνάμεων και της πατρίδας μας. Τα δύσκολα θα τα περάσουμε. Η Ελλάδα μας θα ξαναβρεί τον δρόμο της.
Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού, κλίνω ευλαβικά το γόνυ μου στις πολεμικές σημαίες και στους αθάνατους νεκρούς των ανά τους αιώνες αγώνων του Έθνους και των πεσόντων στην εκτέλεση του καθήκοντος κατά την ειρηνική περίοδο.
«ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ ΤΑΧ' ΑΥΡΙΟΝ ΕΣΕΤ' ΑΜΕΙΝΟΝ» που διέπει όλες τις γενιές των Ελλήνων και ήταν η προτροπή της θεάς Αθηνάς στον Οδυσσέα όταν οι Έλληνες είχαν απογοητευτεί μετά από την 10ετη πολιορκία της Τροίας, δίχως αποτέλεσμα.
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: