Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - VIDEO



Η ΜΗΝΥΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος Αθηνών
  • Το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ.-τιμωρία ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη) τελείται από εκείνον που επιχειρεί την κατάλυση, την αλλοίωση ή την απενεργοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος ή των θεμελιωδών αρχών και θεσμών του (που ορίζονται στο άρθρο 134Α Π.Κ.).
  • Το έγκλημα αυτό τελείται με τα μέσα που ορίζει ο Ποινικός Κώδικας, μεταξύ των οποίων είναι ο σφετερισμός της ιδιότητας του οργάνου του Κράτους, δηλαδή όταν το όργανο που ασκεί κρατική εξουσία καταλύει τους μηχανισμούς ελέγχου των πράξεών του και διαβρώνει, λόγω της δυνατότητας που έχει εξαιτίας της θέσης του, τους θεμελιώδεις πολιτικούς θεσμούς.
Οι μηνυόμενοι, μετά τη μεθοδευμένη προσφυγή στο ΔΝΤ, τέλεσαν τις πράξεις που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, επέβαλαν στον Ελληνικό Λαό μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, αναγκάζοντάς τον μέσα από ένα κλίμα τρομοκρατίας και πανικού να υποκύψει σε δυσβάστακτα και απάνθρωπα μέτρα που ως αποτέλεσμα είχαν την εξαθλίωση, την αύξηση της ύφεσης, τη φτώχεια, την αρρώστια και τις αυτοκτονίες, τη μετανάστευση, την ανεργία, την εξαφάνιση του εμπορίου, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους δυνάστες.
Άρα, τα μέτρα αυτά που μας επέβαλαν δεν είχαν το αποτέλεσμα που παρουσίαζαν στον Ελληνικό Λαό οι μηνυόμενοι, ότι δήθεν έτσι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί η κρίση, να μην χρεοκοπήσουμε και «να σωθεί η χώρα».

Και θα κριθούν ως ικανότατοι, ως έξυπνοι, ως ειδήμονες, δεδομένου ότι οι ίδιοι έχουν παρουσιαστεί στον Ελληνικό Λαό ως οι πλέον ειδικοί για να «σώσουν» τη χώρα προβάλλοντας τις «εμπειρίες» τους, τα διαπιστευτήριά τους από ξένα Πανεπιστήμια και λοιπούς βαρύγδουπους τίτλους. Θα κριθούν ως ψυχικά και νοητικά υγιέστατοι. Θα δώσουν λόγο στον Ελληνικό Λαό για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του. Θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη γιατί ξεπούλησαν την Ελλάδα. Η παρατηρούμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα συντονισμένη προσπάθειά τους να αποδώσουν το χάλι που κατάντησαν τη χώρα μας και εμάς, τους πολίτες της χώρας αυτής, σε «λάθος», δεν θα περάσει.
Τα εγκλήματα, και μάλιστα αυτά που τιμωρούνται με ισόβια, δεν γίνονται από «λάθος». Ούτε να ελπίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με ένα «συγγνώμη». Ο Ποινικός Κώδικας δεν προβλέπει τη «συγγνώμη» ως τρόπο διαφυγής των ευθυνών. Ορίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.
Οφείλουν να υποστούν τις συνέπειες των εγκληματικών τους πράξεων, γιατί κανείς δεν εξαιρείται από το νόμο.
  • Το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων (άρθρο 162 Π.Κ.-τιμωρία: φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή) διαπράττεται όταν κάποιος με ψευδείς ειδήσεις ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα στις εκλογές.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι ως υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, έκαναν επανειλημμένα ψευδείς δηλώσεις προς τον Ελληνικό Λαό, ότι «λεφτά υπάρχουν», «θα γίνουν αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις ανώτερες του πληθωρισμού», και άλλες πολλές που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, με αποτέλεσμα να πείσουν τους εκλογείς να μεταβάλουν το εκλογικό τους φρόνημα, κι έτσι να εκλεγούν νικητές στις εκλογές εκείνες.

Ούτε μήνας δεν πέρασε από την ανάληψη της εξουσίας, και χωρίς καν να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν το προεκλογικό πρόγραμμα που περιείχε όλες τις ψευδείς δηλώσεις τους, άσκησαν πολιτική κάθετα αντίθετη με όσα προεκλογικά δήλωναν. Τις εκλογές αυτές τις κέρδισαν με εξαπάτηση, αφού αυτά που υπόσχονταν ήταν εντελώς αντίθετα με όσα σχεδίαζαν να εφαρμόσουν.
Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι οι συνήθεις που υπόσχονται οι πολιτικοί προεκλογικά. Ήταν καταφανώς παραπλανητικές και μόνο σκοπό είχαν να πάρουν την ψήφο, να εκλεγούν και να μας παραδώσουν αλυσοδεμένους στο ΔΝΤ με το οποίο έκαναν «υπόγεια» τη συμφωνία μόλις πήραν την εξουσία, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.
Για όλα αυτά θα απολογηθούν.
Εξάλλου, το ίδιο επιθυμεί και ο εκ των μηνυομένων Γιώργος Παπανδρέου του Ανδρέα, αφού ο ίδιος είχε δηλώσει μία ημέρα πριν τις εκλογές της 4ης/10/2009 (βλ. σελ.11 της μήνυσης) ότι «κανείς δεν μπορεί να γλυτώνει επειδή είναι πολιτικός. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην ατιμωρησία. Όποιος δεν σεβαστεί τη δημόσια θέση που του εμπιστεύθηκε ο λαός και τη χρησιμοποιήσει για να πλουτίσει, θα αντιμετωπίσει όχι μόνο τον πολιτικό στιγματισμό, αλλά και την ποινική δικαιοσύνη».
ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος Αθηνών
Ακολουθει μια συντομη περιγραφη απο τη Ντορα Κρητικοπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: