Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!



Ο «μοναχικός Τζόρτζ» η μοναδική εναπομείνασα γιγαντιαία χελώνα της Νήσου Πίντα, των Γκαλαπάγκος, στον Ισημερινό πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 100 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων του συμπλέγματος.

Η γιγάντια χελώνα που έγινε σύμβολο των προσπαθειών διάσωσης άγριων ζώων στις Νήσους Γκαλαπάγκος, ήταν μεταξύ των ειδών που οδήγησαν τον Κάρολο Δαρβίνο στη Θεωρία της Εξέλιξης, το 19ο αιώνα.

Κανείς δεν γνώριζε την ακριβή ηλικία του Τζορτζ, όμως οι επιστήμονες υπολόγιζαν ότι ήταν πάνω από 100 ετών. Την βρήκαν το 1972, όταν οι ειδικοί θεωρούσαν ότι οι χελώνες αυτού του είδους είχαν αφανιστεί. Το θεωρούμενο ως «σπανιότερο πλάσμα του κόσμου» αποτέλεσε αντικείμενο ενδελεχών ερευνών λόγω της αδυναμίας του να αναπαραχθεί. Δεν είχε απογόνους παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των επιστημόνων να τον πείσουν να ζευγαρώσει με θηλυκά ενός συγγενούς υπο-είδους.

Μετά από τη νεκροψία, οι αρχές του πάρκου σκέφτονται να βαλσαμώσουν τον Τζορτζ, ο οποίους προσέλκυε περίπου 180.000 επισκέπτες το χρόνο, ανάμεσά τους και αστέρες του Χόλιγουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: