Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ!



Τέλος σε κάθε προσδοκία όχι μόνο για πιθανή αποκατάσταση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα παρ’ ότι μειώνονται με ρυθμό που ξεπερνά το 23%, αλλά και για όποια δυνατότητα προστασίας από περαιτέρω μειώσεις, έβαλε ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νίκος  Νικολόπουλος.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, «μετά την εφαρμογή και την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου».

Μάλιστα, ο υφυπουργός Εργασίας αν και υποστήριξε πως ισχύει η δέσμευση ότι «δεν θα επιτρέψουμε άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», έσπευσε να προσθέσει ότι κι αυτό πάλι δεν είναι πολύ εύκολο. «Θα έλεγα το αντίθετο, ότι είναι αρκετά δύσκολο κι αυτό. Γιατί θέλει την τεκμηρίωσή του. Οι δικές μας ανταπαντήσεις αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο το πολιτικό πλαίσιο και δεν θα είναι μόνο εκείνες οι ρητορικές κόκκινες γραμμές που κάποιες φορές, όπως έλεγε και ο Κροκίδης, γίνονταν “κόκκινες κορδέλες”, αλλά θα είναι επιχειρήματα που θα εδράζονται σε στοιχεία τα οποία δύσκολα κάποιος θα τα αμφισβητήσει», είπε.

Πρόκειται για μία  ουσιαστική υπαναχώρηση από τις αρχικές δεσμεύσεις της ΝΔ αλλά και της κυβερνητικής συμμαχίας, που όμως είναι ακόλουθη του κειμένου της προγραμματικής συμφωνίας των τριών, στην οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους μισθούς, παρά μόνο για τις συλλογικές συμβάσεις και την δυνατότητα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης να ρυθμίζει τον κατώτατο μισθό.

Αναφερόμενος στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα των δανειστών, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο ετοιμάζεται μεθοδικά για τη διαπραγμάτευση  ώστε να θέσει τα ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί από τα τρία κόμματα.

ΠΗΓΗ: www.inews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: