Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

Καραντίνα διαρκείας για τον Σαμαρά
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012, 16:45


Ρητή εντολή να μην ταξιδέψει αεροπορικώς τουλάχιστον για τις επόμενες 40 ημέρες έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεράποντες ιατροί στον Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που οπωσδήποτε φέρνει ανατροπές και εμπλοκές στο κυβερνητικό πρόγραμμα το προσεχές διάστημα.

Οι γιατροί που παρακολουθούν τον πρωθυπουργό μετά την περιπέτεια της υγείας του, θεωρούν με βάση τη μετεγχειρητική πορεία του κ. Σαμαρά, επιβεβλημένη αυτή την τακτική, προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρές βλάβες στο δεξί του μάτι.

Ως εκ τούτου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αναμένεται να ηγηθεί της ελληνικής αντιπροσωπείας και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που προγραμματίζεται να γίνει περί τα μέσα Ιουλίου, πιθανότατα στις εννέα του επόμενου μήνα - Σύνοδος που κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή για τη χώρα μας, καθώς τότε αναμένεται να τεθεί και το βασικό αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής κατά δυο έτη.

Πυρετός τηλεφωνικών επαφών

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς έχει ξεκινήσει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με Πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών, για να υποστηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας, όπως χθες με τη συνομιλία που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και σήμερα με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι.

Eπίσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζοζέ Μπαρόζο και το βράδυ της Τετάρτης θα μιλήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Πάντως, η περιπέτεια της υγείας του κ. Σαμαρά ανατρέπει τον αρχικό πολιτικό σχεδιασμό για αυστηρό έλεγχο στα πεπραγμένα των υπουργών, καθώς οι επαφές του με το υπουργικό συμβούλιο περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες, ενώ και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τοποθετούνται για την επόμενη εβδομάδα.

Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, πάντως, διαμηνύουν ότι ο πρωθυπουργός έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, γνωρίζει τα πάντα και πολύ σύντομα θα είναι «πανταχού παρών».

Αλλαγή φρουράς στην Εθνική Τράπεζα

Τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της αυριανής γενικής συνέλευσης της Τράπεζας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Απ. Ταμβακάκης και ο πρόεδρός της Βασίλης Ράπανος ετοιμάζουν τις επιστολές παραίτησης τους.

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς,ο οποίους κατέχει σήμερα τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Υποδιοικητής θα αναλάβει ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τουρκολιάς είναι από τους στενότερους φίλους του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: