Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΟΕΚ , ΟΕΕ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ….!!!!

Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος
ο νέος Υφυπουργός κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Πέρασαν οι πρώτες εκλογές που έγιναν στις 6 Μαΐου 2012 χωρίς να σχηματιστεί κυβέρνηση καταγράφοντας –την επιθυμία του Ελληνικού λαού για κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ήρθαν οι δεύτερες εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012 και σχηματίστηκε η κυβέρνηση που θα μπορούσε να είχε γίνει από τον περασμένο Μάιο αφού και τότε τα τρία κόμματα μπορούσαν να την σχηματίσουν.

Σήμερα 40 μέρες μετά τις πρώτες εκλογές και 10 μέρες μετά τις δεύτερες αφού καταλάγιασαν λίγο τας πράγματα ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα είχαν υποσχεθεί ότι θα παρθούν κάποια μέτρα πίσω, έρχεται η εντολή σε αυτούς που εργάζονται στο κτίριο του Ο.Ε.Κ, «αδειάστε τη γωνιά και πηγαίνετε όπου θέλετε».
 
Οι εργασίες εκκαθάρισης του Οργανισμού δεν πρόλαβαν να αρχίσουν και κάποιοι μέσα από το Υπουργείο Εργασίας βιάζονται να τις κλείσουν.
 
Δεν πρόλαβαν καλά- καλά οι εκκαθαριστές στο δήμηνο, να οργανώσουν τις υπηρεσίες για να «κλείσουν» τους δύο Οργανισμούς και σήμερα έρχονται μηνύματα από το Υπουργείο να εκκενώσουν το κτίριο γιατί η Νέα κυβέρνηση το χρειάζεται.
 
Οι εκκαθαριστές δείχνουν σαστισμένοι και προβληματισμένοι για την βιασύνη, ο δε επικεφαλής εμπειρότατος κ. ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ σκέφτεται ακόμα και.. παραίτηση.
 
Κανένας δεν νοιάζεται για το τεράστιο έργο που έχουν να ολοκληρώσουν οι Εκκαθαριστές ώστε όχι μόνο να κλείσουν τις τρέχουσες εκκρεμότητες αλλά και να διασφαλίσουν την τεράστια περιουσία των δύο οργανισμών.
Από την άλλη πρέπει να δοθούν τα χιλιάδες παραχωρητήρια στους δικαιούχους και να καταγραφούν με ακρίβεια τα χιλιάδες ακίνητα των Οργανισμών.
 
Κανένας όμως δεν έχει απαντήσει ακόμα για τα εκατομμύρια που κλέβει το ΙΚΑ από τις εισφορές που συνεχίζουν ακόμα να αποδίδουν οι εργαζόμενοι υπέρ ενός οργανισμού που έχει καταργηθεί και ανέρχονται στα 60 εκατομμύρια μηνιαίως.
 
Ο νέος αρμόδιος Υφυπουργός κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ενώ ξέρει πολύ καλά τα πράγματα «αφήνεται» να παρασύρεται από ΤΡΟΪΚΑΝΑ μυαλά που όλα τα βλέπουν για κλείσιμο.
 
«Και χάρη σας κάναμε που σας βάλαμε στον ΟΑΕΔ»… διαλαλεί η Γ.Γ. του υπουργείου κ. ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ προς τους εργαζομένους του ΟΕΚ ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει την σκέψη της ,….. «και δεν σας πετάξαμε στο δρόμο να ησυχάσουμε από εσάς μια για πάντα», απευθυνόμενη κυρίως σε μορφωμένο κόσμο που αποτελείται κυρίως από μηχανικούς καταρτισμένους και με μοναδική τεχνογνωσία στην κατασκευή δομημένης κατοικίας, που αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Δηλαδή με απλά λόγια… «Ουστ από δώ τεμπέληδες που μιλάτε κι όλας»…..
 
Ο δε κ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ Πρόεδρος του ΟΑΕΔ όχι μόνο συνεχίζει να μην ασχολείται με τους 1500 εργαζόμενους που μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ από του δύο καταργημένους οργανισμούς ΟΕΚ και ΟΕΕ , αλλά προκηρύσσει και 500 θέσεις για εκπαιδευτικούς στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, απαξιώνοντας εμπειρότατους μηχανικούς και άλλους επιστήμονες αφήνοντας τους να περιφέρονται στους διαδρόμους χωρίς αντικείμενο.
 
Μόνο στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν αυτά.
 
Ποιος είναι ο εγκέφαλος που αποφασίζει εν μία νυκτί για την κατάργηση του κράτους και το στραπατσάρισμα των εργαζομένων.
 
Ποιος είναι αυτός που καταργεί την κοινωνική πρόνοια, την τεχνογνωσία, και την στήριξη του Έλληνα εργαζομένου.
 
Και όμως όλα αυτά γίνονται μετά από εκλογές και τα ερωτήματα που τίθενται είναι:
 
  1. Άλλαξε κάτι μετά τις εκλογές;
  2. Ψηφίσαμε την συνέχιση της ίδιας πολιτικής;
 
Τότε μπράβο μας… εμείς καθορίζουμε το μέλλον των παιδιών μας…και νομίζω ότι το καθορίσαμε με τον καλλίτερο τρόπο.
 
Σήμερα άκουσα από το ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ να λέει ότι στο τέλος του 2012 η ανεργεία στην Ελλάδα θα αγγίξει το 32%...περαστικά μας…

ΠΗΓΗ: http://attikanea.blogspot.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: