Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΑΡΗ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ









Σάββατο και Κυριακή 7-8/07/012

διασχίζουμε στην νότια Εύβοια το φαράγγι του Δημοσάρη (βυζαντινό τοπωνύμιο) .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αρχή διαδρομής από το διάσελο του Πετροκάναλου (υψομ 960 μ) μερικά χιλιόμετρα από Κάρυστο .Το ρέμα του Δημοσάρη διασχίζει ένα καταπράσινο φαράγγι στην καρδιά της άγριας φύσης της Όχης .

Το μονοπάτι του φαραγγιού αποτελούσε ένα από τους κυριότερους διαδρόμους επικοινωνίας της Καρυστίας συνδέοντας την περιοχή του Καλλιανού και του Καβοντόρου με την Κάρυστο .

Διαδρομή στην αρχή έντονα κατηφορική με σκαλοπάτια και στην συνέχεια κατηφορική πορεία σε μονοπάτι παράλληλα με το ρέμα ,που έχει πλούσια νερά και τεράστια δέντρα .

Αναχώρηση από τον Σύλλογο Σάββατο ώρα 5.00 π.μ μέχρι Κάρυστο και αρχή διαδρομής .Διανυκτέρευση σε σκηνές στην παραλία μετά το χωριό Καλλιανού στην πλευρά του Αιγαίου. Κυριακή επιστροφή μέσω δρακόσπιτων Στύρων.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες κάθε βράδυ στον Σύλλογο 8.00 μ.μ τηλ. 2265032100 .6972445201.


-----------------------------------------------------------------------------------------


Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ , ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ.

Σακίδιο 40 έως 60 λίτρων ,αδιάβροχες αρβύλες , κάλτσες μάλλινες , γκέτες , αδιάβροχη μπέρτα ,γάντια αδιάβροχα , σκούφος , γυαλιά ηλίου , φαρμακείο , φακός σπίρτα αδιάβροχα , ξηροί καρποί , σοκολάτα , σουγιάς , σφυρίχτρα .


ΑΠΟ
ΤΟ Δ . Σ . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: