Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ!


Όσο δυνατότερος είναι ο θόρυβος από την κίνηση των οχημάτων που περνούν κοντά από τα σπίτια, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα των κατοίκων αυτών να πάθουν έμφραγμα, σύμφωνα με μία νέα δανική επιστημονική έρευνα.

Ερευνητές της Δανικής Εταιρίας Καρκίνου, μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 50.000 ατόμων για μία σχεδόν δεκαετία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, κατά μέσο όρο, για κάθε δέκα ντεσιμπέλ αυξημένου θορύβου από την οδική κυκλοφορία αυξάνεται κατά 12% ο κίνδυνος εμφράγματος.

«Πιστεύουμε ότι ο θόρυβος από την κίνηση των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στη διάρκεια της νύκτας, επειδή διαταράσσει τον ύπνο», δήλωσε η Σόρενσον. Αλλά, πρόσθεσε, γενικότερα, σε οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου, η έκθεση στον θόρυβο της κυκλοφορίας αυξάνει τις ορμόνες του στρες στον οργανισμό, πράγμα που, με τη σειρά του, αυξάνει τον καρδιολογικό κίνδυνο.
................................................

Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων / 21.6.2012www.amna.gr/articleview.php?id=15233

     
ΠΗΓΗ: www.zofokida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστουμε την τροχαια,το λιμενικο και την δημοτικη αρχη που συμβαλλουν
στην αυξηση των εμφραγματων στην πολη μας.η κινηση των χωρις εξατμιση οχηματων αυξανεται δραματικα υπο την ανοχην των και τα οποια δρουν ανενοχλητα κατα τις μεσημεριανες και μεταμεσονυχτιες ωρες.
φυσικα τα παιδακια μετα πανε για υπνο ξενιαστα γιατι κατι μ@λ@κες σαν και εμας προσπαθουμε να παμε για δουλεια αυπνοι με το φοβο να σκοτωθουμε στο δρομο.
ευχαριστουμε και παλι ολους οσους αφηνουν ανενοχλητα τα χωρις εξατμιση μηχανακια και αυτοκινητα.