Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΣΕ ΤΕΛΜΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ!


Το χαμηλό επίπεδο που επικρατεί στη διοργάνωση των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Φωκίδας, ειδικά στην Α΄τοπική κατηγορία, που είναι και ο "καθρέπτης" του ποδοσφαίρου όλου του νομού, δεν ήταν δυνατόν να μην αποκαλυφθεί κάποια στιγμή. Και ναι μεν, η μεγάλη ομάδα της ευρύτερης περιοχής, ο Φωκικός της Άμφισσας πέτυχε να διατηρηθεί στη Football League κόντρα σε όλα τα δυσμενή προγνωστικά, αλλά δε συνέβη το ίδιο όσον αφορά στην εκπροσώπηση της Φωκίδας στο Ειδικό Πρωτάθλημα για την άνοδο στη Δ΄ Εθνική.

Ο πρωταθλητής Φωκίδας Ανδρούτσος Γραβιάς (φωτό, από εφημερίδα "ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ") πραγματοποίησε αποκαρδιωτική εμφάνιση στον όμιλό του, με αντιπάλους τον Άρη Αιτωλικού, τον Κεραυνό Θεσπρωτικού και τον Αετό Διασέλλου, συλλέγονταν όλον κι όλον μόλις 1 βαθμό σε 6 αναμετρήσεις!

Καθίσταται αναγκαία πλέον η αναβάθμιση του τοπικού πρωταθλήματος, με προώθηση νέων αθλητών, βελτίωση των αγωνιστικών χώρων, επαναφορά του θεσμού των Play-Off αλλά και όποιας άλλης καινοτομίας κριθεί απαραίτητη, έτσι ώστε να αυξηθεί ο συναγωνισμός, το ενδιαφέρον των φιλάθλων και γενικά το παραγώμενο αθλητικό "προϊόν" να γίνει πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό. Στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε, ας δοθεί η ευκαιρία στη νέα αθλούμενη γενιά της περιφέρειάς μας να αντιπαρατάξει τα δικά της "μνημόνια" ήθους και παραγωγικότητας.
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφού τον Καλύβα τον ενδιαφέρει πως να ανεβεί στην ΕΠΟ...Πιο ποδόσφαιρο στη Φωκίδα??Γελάει ο κόσμος...