Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗ - VIDEO



Καταχειροκροτούμενος έφτασε στην Ευελπίδων ο 24χρονος φοιτητής, που τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετική καραμπίνα 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη. Στο πλευρό του οι κάτοικοι της Παιανίας. Διαβάστε τι δήλωσε ο πατέρας του (Vid)
Το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 24χρονος φοιτητής Ιατρικής, ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης σκότωσε τον Αλβανό διαρρήκτη, ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειάς του στην Παιανία.
Στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες συμπολίτες του 24χρονου που χειροκροτούσαν κατά την προσέλευσή του και φώναζαν "Είμαστε μαζί σου. Είσαι αθώος".

"Δεν ήθελα να σκοτώσω..."
"Νόμιζα ότι θα σκότωναν τη μάνα μου και θόλωσε το μυαλό μου, όταν είδα ότι είχαν κολλήσει το μαχαίρι στο λαιμό της", είπε ο 24χρονος στην πρώτη του επαφή με τον δικηγόρο του.
Εξηγώντας πώς ο νεαρός έχασε τον έλεγχο των πράξεών του, πυροβολώντας τον διαρρήκτη, είπε ότι είδε ξαφνικά δύο ληστές, να πηγαίνουν να δολοφονήσουν τη μητέρα του και στη συνέχεια ο ίδιος σκότωσε έναν άνθρωπο.
"Όλα έγιναν χωρίς να το καταλάβω και πολύ γρήγορα", είπε, περιγράφοντας το περιστατικό στον δικηγόρο του.
Ο δικηγόρος του 24χρονου, ο νεαρός που πολλές φορές βοηθάει τον πατέρα του στην ταβέρνα που έχουν στην Παιανία, δεν είναι εξοικιωμένος με τέτοιες άγριες καταστάσεις.
"Όταν τον είδα, έτρεμε ολόκληρος", δήλωσε στην Espresso ο πατέρας του 24χρονου.
"Μου είπε ότι δεν τον νοιάζουν οι ποινικές συνέπειες, αλλά το γεγονός ότι βρέθηκε σε μία τραγική κατάσταση και φόρτωσε τη συνείδησή του με ένα έγκλημα, το οποίο θα το κουβαλάει μία ζωή μέσα του και δεν πρόκειται να το ξεπεράσει ποτέ, ακόμα και αν δεν του αποδοθούν ποινικές ευθύνες".
Όπως είπε ο δικηγόρος του νεαρού, δεν είχε καμία πρόθεση να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον ληστή. Ωστόσο, πάνω στην καταδίωξη, πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη και το όπλο εκπυρσοκρότησε.
Μετά το περιστατικό, ο 24χρονος συνελήφθη και παρέδωσε το κυνηγετικό του όπλο στους αστυνομικούς, ενώ ο δεύτερος δράστης των διαρρήξεων, ένας 52χρονος Αλβανός, παραδόθηκε και συνελήφθη και αυτός από τους αστυνομικούς.

Στο πλευρό του 24χρονου ο Δήμαρχος Παιανίας
Την πρόθεση του Δήμου Παιανίας να υπερασπιστεί τον νεαρό, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Χρ. Δάβαρης.
Σε δηλώσεις του στον Βήμα FM, ο κ. Δάβαρης είπε πως "όλη η κοινωνία της Παιανίας θα βρεθεί δίπλα στον νεαρό, "στον συμπατριώτη και φίλο μας".
"Ο δήμος θα είναι πρωτοστάτης σε έναν άνθρωπο ο οποίος επί ένα τέταρτο είδε τη μητέρα του να έχει ένα μαχαίρι στο λαιμό. Η δημοτική αρχή θα βρεθεί στο πλευρό του για τον εξής λόγο: γιατί εμείς τυχαίνει να γνωρίζουμε την κοινωνία μας, τυχαίνει να γνωρίζουμε την οικογένεια, τυχαίνει να γνωρίζουμε τους ανθρώπους και το υψηλό ποιόν του παιδιού αυτού", πρόσθεσε.
"Σήμερα, σε μία κοινωνία που ζούμε, που είμαστε στο έλεος της λεηλασίας και της κακοποιίας πρέπει να ξέρουμε και ποια είναι τα όπλα τα οποία θα αμυνθούμε. Εμείς, σα δήμος, έχουμε τη δυνατότητα και προσπαθούμε με τον πιο σωστό τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος βλέπει στο σπίτι του ξένους ανθρώπους με ένα μαχαίρι στο λαιμό της μητέρας του και με την απειλή ότι 'θα σας καθαρίσουμε', από 'κει και πέρα το μυαλό σου σαλεύει", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ενέργεια του νεαρού να καταδιώξει και να πυροβολήσει τον 43χρονο, ο κ. Δάβαρης είπε:
"Δεν είναι κάτι που το ασπαζόμαστε, αλλά είναι μία άμυνα. Σε αυτόν τον πόλεμο -επιμένω και το υπογραμμίζω- που σήμερα γίνεται κατά των κακοποιών και κατά της κατάστασης που έχουμε βρεθεί, είναι μία άμυνα".

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: