Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ;



Η κατάσταση που μας περιέγραψαν, τουλάχιστον για τη χθεσινή ημέρα, στους θαλάμους βραχείας νοσηλείας είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Ασθενείς ο ένας πάνω στον άλλο, ακόμη και σε ράντζα ή καροτσάκια στους διαδρόμους, να περιμένουν μάταια πολλές ώρες γιατρούς επιμελητές, να τους επισκεφθούν για να τους εξετάσουν. Οι συνοδοί μάταια να προσπαθούν να πάρουν κάποια απάντηση για το τι έχει ο άνθρωπός τους, χωρίς να υπάρχει κάποιος να τους πει υπεύθυνα αν ο ασθενής θα εισαχθεί και σε ποια κλινική, ή αν θα πάρουν εξιτήριο.

Οι γιατροί στα επείγοντα, που συνήθως είναι ειδικευόμενοι και "τραβάνε όλο το κουπί", δεν μπορούν και δεν έχουν το δικαίωμα να πάρουν τέτοια ευθύνη και έτσι περιμένουν να κατέβουν οι επιμελητές, που όμως έχουν πολλές υποχρεώσεις, όπως λένε και δεν μπορούν.

Πραγματικά τα όσα μηνύματα καθημερινά φτάνουν στο LamiaReport, για το νοσοκομείο της Λαμίας, μας λυπούν ιδιαίτερα, αφού υπάρχουν εργαζόμενοι σε όλες τις βαθμίδες και σε όλες τις ειδικότητες, που μοχθούν και υπερβάλλουν εαυτό για να κρατήσουν το επίπεδο των υπηρεσιών υψηλά.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που όχι μόνο το υποβαθμίζουν και το εκμεταλλεύονται, αλλά με απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά ταλαιπωρούν τον κόσμο, που τρέχει εκεί με την ελπίδα να ακουμπήσει πάνω τους.

Καλό θα ήταν λοιπόν να μιλήσουν επιτέλους κάποιοι και να μην τα συζητάνε μόνο στα γραφεία και στους διαδρόμους...Και κάθε κατεργάρης να πάει στο πάγκο του.

Με την υγεία και τον πόνο των πολιτών δεν έχει το δικαίωμα να "παίζει" ΚΑΝΕΝΑΣ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: