Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!



Η Ισπανία μάλλον απέδειξε ότι ήταν εφικτός ο δανεισμός με πιο ήπιες δεσμεύσεις, σε σύγκριση με τα μέτρα εξόντωσης που πάρθηκαν για την Ελλάδα. Αυτό το αυτονόητο, θίγεται σήμερα παντού.

Οι Έλληνες πολιτικοί αποδεικνύονται ”λίγοι” αν δούμε τον τρόπο με τον οποίο η Ισπανία έλαβε ενίσχυση από την ΕΕ. Αναγνωρίζεται τώρα σε πολλά ΜΜΕ στην Ευρώπη, ότι στη χώρα μας επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα λιτότητας, ενώ οι Ισπανοί έλαβαν 100 δις ευρώ σχεδόν άνευ όρων, για τη διάσωση του τραπεζικού τους τομέα.


Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήδη γίνεται λόγος για μια απόφαση της ΕΕ, με την οποία εγκαταλείπει την πολιτική της λιτότητας. Επισημαίνεται πως η συμφωνία με την Ισπανία ήταν εντελώς αντίθετη με εκείνη που υπέγραψε η Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, επιβάλλοντας μας αυστηρούς κανόνες, συμπεριλαμβανομένων της παρακολούθησης, της υποβολής εκθέσεων και της τακτικής επιθεώρησης της διάσημης τρόϊκας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο.


Να πούμε ακόμη, ενθυμούμενοι την διαπραγματευτική ένδεια των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου αλλά και των μετά, πως οι Ισπανοί ζήτησαν μόνο για την ανόρθωση του χρηματοπιστωτικού τομέα την καταβολή δισεκατομμυρίων ευρώ, με την αναστολή επί του παρόντος  των κακών και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, λόγω της κατάρρευσης της ισπανικής αγοράς ακινήτων.

Ωστόσο, χθες (προσχηματικά;) αξιωματούχοι της ΕΕ και της Γερμανίας, είπαν ότι η τρόικα θα παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο η Ισπανία θα δαπανήσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ του δανείου.

Η συμφωνία που πέτυχε η Ισπανία σίγουρα θα γίνει πιο κατανοητή με την πάροδο του χρόνου, αλλά τουλάχιστον τώρα εκθέτει απίστευτα το πολιτικό μας σύστημα και ειδικά εκείνο του Παπανδρέου, για τις απόψεις και πολιτικές του οποίου η θέση μας είναι γνωστή και άκρως απαξιωτική.


ΠΗΓΗ: www.elkeda.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: