Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!



Από το προπερασμένο Σάββατο που απαγορεύτηκε η δημοσιοποίηση των εκλογικών δημοσκοπήσεων σερφάροντας στο διαδίκτυο ανακαλύπτεις πληθώρα «κρυφών δημοσκοπήσεων» που δημοσιεύονται σε μεγάλα σάιτ και μπλογκς και οι οποίες υποτίθεται ότι προέρχονται από έγκυρες κι αξιόπιστες πηγές, που βέβαια δεν κατονομάζονται.




Δημοσκοπήσεις «κρυφές», λοιπόν, κι άρα αναξιόπιστες και κατευθυνόμενες που η δημοσιοποίησή τους αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος υπέρ ενός κόμματος και στον επηρεασμό του εκλογικού σώματος. Κύριο χαρακτηριστικό της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των «κρυφών δημοσκοπήσεων» είναι κατά πρώτο ότι δημοσιεύονται σε σάιτ ή μπλογκς που είναι φίλα προσκείμενα προς τη Ν.Δ. ή γενικά είναι αντίθετα με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ασκούν σκληρή κριτική παραπληροφορώντας ή διαστρεβλώνοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του.


Επίσης σχεδόν όλες μιλούν για ένα εκλογικό «ντέρμπι» ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας όμως ένα προβάδισμα στη Ν.Δ. της τάξεως του 1,5-2,5%, δηλαδή στα όρια του στατιστικού λάθους. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: ποιος επιθυμεί να δημιουργήσει ένα κλίμα εκλογικού «ντέρμπυ» διαρρέοντας τέτοιες δημοσκοπήσεις, και ποιος (νομίζει ότι) επωφελείται από τη δημιουργία ενός τέτοιου κλίματος;
Τέλος, ποιο κόμμα είναι αυτό που ολοφάνερα επενδύει στην πόλωση του εκλογικού κλίματος;


Εύκολη πολύ η απάντηση: μα η Ν.Δ. του Σαμαρά κι αυτού του αντιπαθητικού τύπου που έχει για εκπρόσωπό του, του Μιχελάκη. Δείτε πώς συμπεριφέρεται τις τελευταίες ημέρες των εκλογών η Ν.Δ. και θα καταλάβετε. Πολώνουν το πολιτικό κλίμα απροσχημάτιστα, εκτοξεύουν διλήμματα κι απειλές για να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν το εκλογικό σώμα.


Παραπληροφορούν και διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταίο χοντρό παράδειγμα ότι τάχα μου ο Τσίπρας θα μας φέρει και τις οικογένειες των μεταναστών στην Ελλάδα, και κάνουν πως ξεχνούν, οι αδίστακτοι διαστρεβλωτές, ότι αυτό αφορά τους νόμιμους μετανάστες και ότι υπάρχει σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία, την οποία ενσωμάτωσε και στο εθνικό μας δίκαιο δική τους κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Καραμανλή του νεότερου!


Ανακαλύπτουν «Αμυράδες», κουκουλοφόρους και πυρομανείς Συριζαίους παντού, και διακινούν τη φοβική, μα ανόητη, πραμάτεια τους μέσω των κατεστημένων ΜΜΕ και του διαδικτύου. Έχουν καταληφθεί από το σύνδρομο του «πανικού του ηττημένου» και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα γυρίζοντάς μας 50 χρόνια πίσω!


Την πηγή, λοιπόν, απ’ την οποία εκπορεύονται οι λεγόμενες «κρυφές δημοσκοπήσεις», αναζητήστε την είτε απευθείας στο γραφείο του επικοινωνιακού σχεδιασμού της Ν.Δ. στη Συγγρού, είτε στα φιλικά τους παραδοσιακά (εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια) ή στα ηλεκτρονικά (σάιτ και μπλογκς) ΜΜΕ.

Σ’ όποια, λοιπόν, «κρυφή δημοσκόπηση» βλέπετε «ντέρμπι» με προηγούμενη τη Ν.Δ. στο όριο του στατιστικού λάθους «κρατήστε και μικρό καλάθι», ρίχνουν τα αγκίστρια τους για να τσιμπήσετε. Ποια όμως είναι η «δημοσκοπική αλήθεια» που διαμορφώνεται λίγες ημέρες πριν την Κυριακή των εκλογών; Εγώ δε θα παραπέμψω σε καμιά «κρυφή δημοσκόπηση» που γνωρίζω, γιατί, τάχα, έχω τις «άκρες»  μου.

Αντίθετα παραπέμπω στον κοινό νου και στην προσωπική εμπειρία του καθενός.  Όλοι μας, όσοι θέλουν να βλέπουν την πραγματικότητα, διαπιστώνουμε την δυναμική που έχει αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν κατέστη δυνατό ν’ ανακοπεί, παρά το «πυρ ομαδόν» που δέχεται. Το ποτάμι συνεχώς φουσκώνει, «ορκισμένοι», «σπλήνες» Πασόκοι, μέχρι πρότινος, κατά χιλιάδες δηλώνουν ανοιχτά ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεγάλο ποσοστό (18%) των μικρών κομμάτων που έμειναν εκτός βουλής συμπιέζεται κάτω απ’ το 10%, κι απ’ αυτό ευνοείται κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δεξαμενή των αναποφάσιστων είναι και τώρα μεγάλη (περίπου στο 15%), αλλά κι απ’ αυτή τη δεξαμενή περισσότερο ευνοημένος, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ήδη από μέρες οι παραδοσιακές μεγάλες εφημερίδες (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) εμμέσως πλην σαφώς γράφουν για κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (μη παραλείποντας βέβαια να τονίσουν τις καταστροφές που θα φέρει στον τόπο!). Μόλις πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης Καμπουράκης του MEGA δημοσίευσε άρθρο στο protagon.gr στο οποίο γράφει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για αυτοδυναμία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν, πριν την απαγόρευση, έδειχναν άλλες να προηγείαται η Ν.Δ. κι άλλες ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντα στο όριο του στατιστικού λάθους. Όμως αυτές οι δημοσκοπήσεις ήταν «πειραγμένες» για να μην φανερωθεί η μεγάλη ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Κρατήστε όμως στα υπόψη, την πιο αξιόπιστη κι αντικειμενική κατά τη γνώμη μου, αυτή της Public Issue που δημοσιεύτηκε πριν δυο βδομάδες στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, κι έδειχνε το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 31% και ν’ ακολουθεί η Ν.Δ. με 26%! Τη θεωρώ την πιο έγκυρη και αξιόπιστη για τον απλό λόγο ότι δημοσιεύτηκε σε μια συντηρητική φιλονεοδημακρατική εφημερίδα που δεν έχει κανένα λόγο να προμοσάρει το ΣΥΡΙΖΑ!


Εκεί περίπου βρίσκονται τα ποσοστά των δυο κομμάτων σήμερα: η Ν.Δ. στο 25-26% κι ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 30 %, χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει μέχρι πού μπορεί να φτάσει (μέχρι και αυτοδυναμία;), όπως δήλωσε πριν λίγες μέρες κι ο δημοσκόπος Χριστόφορος Βερναρδάκης (το σχετικό βίντεο  μπορείτε να το δείτε εδώ πιο κάτω σ’ άλλη μου δημοσίευση).


Επιπλέον:

-- Η έλευση ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αναγνωρίζεται ακόμα και από τον Γ.Καρατζαφέρη, ο οποίος δήλωσε δημόσια:

«Τώρα Τσίπρας, για λίγο και… μετά μία αστική δημοκρατία» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως “είναι καλύτερο αυτό, γιατί αν τυχόν αν κέρδιζε τώρα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στη συνέχεια μετά Βαΐων και κλάδων με αυτοδυναμία στην εξουσία”.


-- Την ίδια ώρα οι συντηρητικοί Financial Times της Γερμανίας σε άρθρο τους θεωρούν και αυτοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών: “Αν νικήσει ο Τσίπρας – κι αυτό φαίνεται ότι θα συμβεί – θα βιώσουμε την πρώτη πορεία κατάκτησης της εξουσίας ενός ευρωπαίου δημαγωγού εν μέσω της κρίσης του ευρώ”.

 *Τέλος, όλα τα παραπάνω που γράφω επιβεβαιώνονται κι από το σημερινό δημοσίευμα στο TVXS : “Πιέζουν το Σαμαρά να δηλώσει από τώρα ότι παραχωρεί την πρωθυπουργία, αν βγει πρώτο κόμμα η Ν.Δ.”!


 “Καθώς, ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, η μάχη ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για την πρώτη θέση παραμένει αμφίρροπη, κύκλοι των Βρυξελλών και του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου συστήνουν στον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώσει, από τώρα, ότι θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό, ακόμη και αν το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές. Οι πιέσεις αυτές έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς σε τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμά του έναντι της ΝΔ, παρά το μπαράζ της αρνητικής διαφήμισης που έχει εξαπολύσει το εκλογικό επιτελείο της οδού Συγγρού….”.


Όλο το κείμενο ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: