Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΗ

Πέντε χρόνια μετά την υπόθεση Ζαχόπουλου που είχε προκαλέσει τριγμούς ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο κάθισαν το πρωί στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Εύη Τσέκου, συμβασιούχος και πρώην ερωτική σύντροφος του άλλοτε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος.

Κενά έμειναν τα εδώλιο του κατηγορουμένου που προορίζονταν για τον εκδότη Θ. Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο Γ. Μακρυγιάννη που απουσίαζαν και εκπροσωπούνταν από τους συνηγόρους τους.
Τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος αφού έχουν πλέον μετατραπεί οι κακουργηματικές κατηγορίες που αρχικά αντιμετώπιζαν. Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Χρ. Ζαχόπουλος, ο οποίος έδειχνε πως κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, το Δεκέμβριο του 2007. Τότε που επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του φοβούμενος ότι θα ξεσπάσει ροζ σκάνδαλο από τη δημοσιοποίηση του DVD που περιλάμβανε στιγμές από την ερωτική του συνεύρεση με την Εύη Τσκέκου.

Ο Χρ. Ζαχόπουλος στην κατάθεσή του περιέγραψε την πορεία της προσωπικής σχέσης με την Εύη Τσέκου η οποία, όπως ισχυρίστηκε, με την απειλή δημοσιοποίησης του επίμαχου υλικού, του ζητούσε 200.000 ευρώ αλλά και να την αποκαταστήσει επαγγελματικά.

«Ουσιαστικά μεθοδεύτηκε να βρεθεί η Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον με σκοπό όχι μόνο να πλήξουν εμένα αλλά και να προκαλέσουν ευρύτερο πολιτικό πλήγμα. Σκοπός ήταν να είμαι στο χέρι κάποιων ανθρώπων και ευρύτερων συμφερόντων δυνάμεων του εσωτερικού και του εξωτερικού, για να πλήξουν κάποιον. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα που ήθελαν να την βλάψουν", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχόπουλος.

Αναφερόμενος δε στο επίμαχο ροζ υλικό και την πρόθεση να δοθεί στη δημοσιότητα τόνισε: «Σκέφτηκα την παραίτηση για να μην επιβαρύνω την κυβέρνηση καθώς και την ιδέα της αυτοκτονίας. Είχα πάρει απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου. Έκλεισα τα μάτια μου και πέφτοντας έκανα μια προσευχή ζητώντας συγγνώμη». Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 26 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη είναι:

1. Η Εύη Τσέκου για απόπειρα εκβίασης και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με την ομολογία της, είχε καταγράψει τις ερωτικές της στιγμές με τον Χρ. Ζαχόπουλο, τότε ισχυρό άνδρα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά απέδωσε την ενέργειά της στην οργή που αισθανόταν, επειδή εκείνος δεν τήρησε την υπόσχεσή του να τη μονιμοποιήσει.

Όπως υποστήριξε μάλιστα, εκείνη ήθελε το DVD μόνο για να αποδείξει τις καταγγελίες της σχετικά με το στημένο διαγωνισμό στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ο ίδιος ο Χρ. Ζαχόπουλος που επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του πέφτοντας απ’ το μπαλκόνι του σπιτιού του (το Δεκέμβριο του 2007), στην κατάθεση που έδωσε, όταν η κατάσταση υγείας του το επέτρεψε, κατηγόρησε την Εύη Τσέκου ότι του ζήτησε 200.000 ευρώ, λέγοντάς του ότι «Αν δεν ικανοποιούσα τις παράνομες απαιτήσεις της, θα έδινε το DVD στον Τύπο».

2. Ο Θέμος Αναστασιάδης, εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Φέρεται ως φυσικός αυτουργός της πράξης, αφού, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ήταν αυτός που υπέκλεψε το DVD και είχε τον ρόλο του κομιστή στο διευθυντή του γραφείου Τύπου του τότε πρωθυπουργού, Γ. Ανδριανό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αφού αντέγραψε το DVD εν αγνοία της Τσέκου, μετέβη στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου συνάντησε τον Γ. Ανδριανό και του παρέδωσε το DVD στο οποίο «είχε εγγράψει κατόπιν επεξεργασίας μέρος του υποκλαπέντος υλικού».

3.Ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος», Γ. Μακρυγιάννης, για απλή συνέργεια σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

4. Ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, για συνέργεια σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με το βούλευμα, η Εύη Τσέκου απευθύνθηκε στον εργατολόγο και ήταν αυτός που τη συνόδευε στις επισκέψεις της στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Η ενέργεια, μάλιστα, της Εύης Τσέκου να επιδείξει το DVD στον Θ. Αναστασιάδη και τον Γ. Μακρυγιάννη ήταν «κατόπιν προτροπής, ψυχικής συμπαράστασης και ενεργού παρουσίας του Χ. Νικολουτσόπουλου».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη 

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: