Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ! S-300 ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ F-4 ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!



(Ανανέωση 17.35): Η τουρκική Χουριέτ μεταδίδει ότι όντως το τουρκικό μαχητικό (δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ήταν F-4E 2020 ή μαχητικό/αναγνωριστικό RF-4E) είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο, αλλά μετά την πτώση του, οι Σύροι έδωσαν άδεια στους Τούρκους και πλησίασαν την περιοχή ενώ τους παρέδωσαν και τους πιλότους.

 ----------------------------------------------------

(Ανανέωση 16.48): Οριστικό: Καταρρίφθηκε από πυρά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2 το τουρκικό μαχητικό κρούσης F-4E 2020 (κατ'άλλες πηγές RF-4E) που παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο και οι δύο πιλότοι αιχμαλωτίστηκαν. Το Reuters μεταδίδει ότι καταρρίφθηκε επάνω από το συριακό έδαφος. Επίσης το λιβανέζικο κανάλι "Αλ Μπαγιαντέρ" μεταδίδει ότι καταρρίφθηκε από πυρά της συριακής αεράμυνας.

 -------------------------------------------------------------------------------

(Αρχικό κείμενο): Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ..

έχασε την επικοινωνία με ένα μαχητικό κρούσης F-4E 2020 Τερμινέϊτορ (υπάρχει και μαρτυρία ότι είναι αναγνωριστικό RF-4) την ώρα που αυτό βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία. Το CNN Turk μετέδωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη Συρία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας. Συριακές πηγές μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU2 καθώς είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο.


Σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός Στρατός αναφέρει ότι ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μάχης αμέσως μόλις διακόπηκε η επικοινωνία με το αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια, και χάθηκε από τα ραντάρ. Συριακές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος στη θάλασσα και απειλούν ότι θα καταρριφθεί οποιοσδήποτε αεροσκάφης ή ελικόπτερο παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο. Πάντως λέγεται ότι έπεσε σε διεθνή ύδατα 8 μίλια από τις συριακές ακτές.

Oι Τούρκοι έχουν στείλει δύο φρεγάτες και σκάφη της ακτοφυλακής.


Μία πηγή από την Δαμασκό μετέδωσε ότι το αεροσκάφος "Πιθανόν να καταρρίφθηκε από μαχητικό MiG-29 της συριακής Αεροπορίας". To αεροσκάφος είχε φύγει από το αεροδρόμιο Ερχάκ της Μαλάτειας από όπου επιχειρούν τα F-4 2020 Terminator και χάθηκε στις 11.58 τοπική ώρα.








Δεν υπάρχουν σχόλια: