Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΚΙΡΡΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ!



ΝΕΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΡΡΑΣ


     Δημοσιοποιήθηκε από τον Δήμο Δελφών το νέο σχέδιο πόλεως για το Κοινοτικό Διαμέρισμα  Κίρρας.  Ήδη εξ όσων γνωρίζουμε, άρχισε  να υπενθυμίζεται από διάφορα ΜΜΕ και η διαβούλευση του, με σκοπό την δραστηριοποίηση των κατοίκων, όχι μόνον να λάβουν γνώση, αλλά και να υποβάλλουν γραπτώς τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τις ενστάσεις  τους για το συγκεκριμένο σχέδιο.


     Είναι προφανές ότι η εφαρμογή του νέου σχεδίου πόλεως, θα καθορίσει αμετάκλητα την οικιστική και όχι μόνον ανάπτυξη της Κίρρας, για πάρα πολλά χρόνια. Συνεπώς, θα πρέπει να επιδειχθεί από όλους τους κατοίκους, ο αρμόζων, υπεύθυνος και αντικειμενικός ζήλος για το θέμα, ούτως ώστε, να αποφευχθούν τα λάθη, οι αδικίες ακόμα και οι σκοπιμότητες και να  διαμορφωθεί, ένα ρυμοτομικό σχέδιο ικανοποιητικό, εύχρηστο και αποδεκτό από όλους.

     Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει, όλοι οι κάτοικοι της Κίρρας να λάβουν γνώση του θέματος και ότι όλοι οι κάτοικοι  θα πρέπει να έχουν άποψη για αυτό.  Άλλως, οι εκ των υστέρων απόψεις  του οποιουδήποτε, όχι μόνον δεν  θα επηρεάσουν  την  όποια ληφθείσα (και οριστική) απόφαση, αλλά απεναντίας  θα είναι και εκ του πονηρού. Κάποιες εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί!


     Συμμετοχή λοιπόν.  Το σχέδιο πόλεως δεν γίνεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες και τα συμφέροντα 2, 3 ή 5 ανθρώπων, αλλά για να ''ανασάνει'', να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί ολόκληρη η πόλη, κατά πώς θέλει και αντιλαμβάνεται το σύνολο των κατοίκων. Γένοιτο.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα"