Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Σχεδόν μηδενικές οι κρατήσεις

Με τους Ευρωπαίους τουρίστες να νιώθουν ανασφάλεια να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους ελληνικά νησιά και με τους Έλληνες να μην μπορούν να παραθερίσουν παρά μόνο στο εξοχικό τους, το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται δυσοίωνο καθώς κατακόρυφη είναι η πτώση της κίνησης στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς .......

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, οι Έλληνες αναμένεται να είναι άφαντοι φέτος από τα ελληνικά νησιά καθώς 500.000 οικονομικά αδύναμοι που έκαναν χρήση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού θα μείνουν φέτος στα σπίτια τους, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση κατήργησε τα προγράμματα αυτά.

Εκατοντάδες χιλιάδες επίσης Έλληνες είναι άνεργοι και άλλοι που απασχολούνται δεν έχουν ικανά εισοδήματα να καλύψουν τις ανάγκες της εφορίας.
Όσο για τα μηνύματα από το εξωτερικό ο πιο ταξιδιάρης λαός, οι Γερμανοί, θα προτιμήσει φέτος άλλους προορισμούς, όπως την Τουρκία και ίσως την Ισπανία με τις απώλειες στην Ελλάδα να φτάνουν το 30%.
Αλλά και και τους Βρετανούς, τόσο η οικονομική κρίση όσο και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κρατούν μακριά τους Βρετανούς τουρίστες. Οι αφίξεις από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και οι σκανδιναβικές χώρες, παρουσιάζουν επίσης κάμψη που μάλλον είναι ελεγχόμενη και ίσως σε αρκετές περιπτώσεις να μη φτάσει στο 10%.

Από άλλους προορισμούς, όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ ή το Ισραήλ, η εικόνα είναι σίγουρα θετική για τους Ρώσους, που εξακολουθούν να βρίσκουν ελκυστικές τις διακοπές στην Ελλάδα, αν και έχει παρατηρηθεί ότι διεκδικούν πιο επίμονα χαμηλότερες τιμές από τους ξενοδόχους.
 
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ....................