Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ! ΑΝΤΙΟ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ


Η πορεία της Εθνικής μας στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας σταμάτησε στους "8"

- Η Γερμανία επικράτησε επάξια της Γαλανόλευκης με 4-2 και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης
- Το γκολ του Γιώργου Σαμαρά έφερε το ματς στο 1-1 και σήκωσε στο πόδι ολόκληρη την Ελλάδα
- Οι Γερμανοί “πάτησαν γκάζι” πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ σε δεκατρία λεπτά
- Μείωσε στο τέλος ο Σαλπιγγίδης. Με Αγγλία ή Ιταλία στα ημιτελικά η ομάδα του Λεβ

ΦΩΤΟ REUTERS

Σάντος: Το δεύτερο γκολ μας “έκοψε” τα πόδια
Συγκίνηση για το  “αντίο” των Λυμπερόπουλου – Χαλκιά
Παπασταθόπουλος: Παλέψαμε για όλους τους Έλληνες!
Κατσουράνης:Ίσως σταματήσω από την Εθνική, έχω καιρό να σκεφτώ
Έπαιξε με ένεση κόντρα στην Γερμανία ο Τζαβέλας!

Ο Δαβίδ τελικά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γολιάθ και το ταξίδι της Εθνικής μας τελείωσε κάπου εδώ, αφού η Εθνική ομάδα ηττήθηκε 4-2 από την Γερμανία και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι διαφορές των δυο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από φανερές, ειδικά μετά τις δυο σημαντικές απουσίες της Γαλανόλευκης (Καραγκούνη και Χολέμπας), αλλά και με τον Τζαβέλλα να αγωνίζεται για ένα ημίχρονο με πρόβλημα τραυματισμού.

Οι Γερμανοί κυριάρχησαν στον αγώνα και έδειξαν σε όλους γιατί θεωρούνται ως το μεγάλο φαβορί του Euro. Όσο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχάριστό, αφού πέτυχε τον μεγάλο του στόχο που ήταν η είσοδος στους “8” και απέδειξε πως πλέον μπορεί να στέκεται επάξια στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού. Άλλωστε, το χειροκρότημα από τον κόσμο προς τους παίκτες και από τους παίκτες προς τον κόσμο, το απέδειξε!

Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά στον αγώνα και είχαν από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας, αφού οι Έλληνες διεθνείς δεν “πατούσαν” καλά. Τα διαφορετικά πρόσωπα που επέλεξε ο Λεβ για την επιθετική τριπλέτα της ομάδας του έκαναν τη... διαφορά (πολύ κίνηση και συνεχής εναλλαγή θέσεων από τους αντιπάλους μας). Ο Κεντίρα ήταν για ένα ακόμα αγώνα πολύ δραστήριος και έφτιαχνε το παιχνίδι των “πάντσερ”, που πέτυχαν γκολ στο 3 το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ο μοναδικός παίκτης που έδωσε “ανάσες” στην Εθνική, ήταν ο Σαμαράς, που ζήτησε μπάλα και κατάφερε να προωθηθεί στην επίθεση χωρίς όμως να έχει στήριγμα. Η “νασιοναλμάνσαφτ” εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Σηφάκη και αρκετές πολλές φορές μία... ανάσα από το γκολ (κυρίως με τις προσπάθειες των Ρόις και Σούρλε), κάτι που αποφεύχθηκε κυρίως από τις προσπάθειες των Παπαδόπουλου-Παπασταθόπουλου και τις επεμβάσεις του Σηφάκη.

Ο γερμανικός... κλοιός έκλεινε όλο και περισσότερο και οι Οζίλ και Ρόις έδειχναν να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους μέσους μας (ο Νίνης δεν βοήθησε πολύ αμυντικά από τα δεξιά). Παρόλα αυτά, μετά από τόσους συνδυασμούς των παικτών της Γερμανίας, το γκολ ήρθε από την ατομική προσπάθεια και το υπέροχο σουτ του Λαμ (39'). τα λάθη των ελλήνων παικτών δεν περιορίστηκαν, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του 45λέπτου. Ο Σάντος προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις στο δεύτερο μέρος (Γκέκας και Φωτάκης στη θέση των Τζαβέλλα και Νίνη), αλλά οι Γερμανοί συνέχισαν να έχουν την υπεροχή των κινήσεων και να πιέζουν για δεύτερο τέρμα. Οι Έλληνες όμως κατάφεραν να περάσουν κάθετες μπαλιές και να αιφνιδιάσουν με το τέρμα του Σαμαρά (55', μετά από προσπάθεια του Σαλπιγγίδη).

Οι Γερμανοί πάντως φαίνεται πως... εκνευρίστηκαν μετά από αυτή την εξέλιξη, μετά από πέντε λεπτά κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Κεντίρα, ενώ στο 68' ο Κλόζε σκόραρε στην 12η εμφάνιση του με την φανέλα των Γερμανών. Παρά το εύρος του σκορ, οι παίκτες του Λεβ δεν σταμάτησαν να επιτίθενται και έφτασαν στο 4-1 με τον Ρόις.
Η συνέχεια του αγώνα ήταν μία... τυπική διαδικασία για τη “νασιοναλμάνσαφτ”, ενώ το μόνο που κατάφερε η Γαλανόλευκη ήταν να μειώσει σε 4-2, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαλπιγγίδη.
Με αυτό το εμφατικό 4-2, η Γερμανία δικαιολόγησε τον ρόλο του φαβορί που της έχει δοθεί σε αυτό το Euro και να πάει στα ημιτελικά, εκεί που θα συναντήσει το νικητή του αγώνα Αγγλία - Ιταλία

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46’ Φωτάκης), Μανιάτης, Μάκος (46’ Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46’ Γκέκας), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Σούρλε (67’ Μίλερ), Ρόις (79’ Γκέτσε), Κλόζε (79’ Γκόμες). 
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: