Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!




Διαβάστε δυο αποκαλυπτικά αποσπάσματα που ψηφιστήκαν τον Φεβρουάριο (Μνημόνιο ΙΙ) τα οποία έρχονται σε αντίθεση με αυτά που μας λένε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Για ανάπτυξη μιλά ο Σαμαράς, μια λέξη που την ακούμε 4-5 φορές το λεπτό! Με τέτοιους μισθούς που θέλετε να μας επιβάλετε για ποιά ανάπτυξη μιλάτε; Για συνευθύνη ο Βενιζέλος, που εμείς καμία ευθύνη δεν έχουμε! Αυτός την έχει και η παρέα του! Π.χ. αυτός που είναι στον Κορυδαλλό!



1) Στη σελίδα 427 του μνημονίου αναφέρονται όλα όσα… (δεν) θα κάνουν και συγκεκριμένα τα εξής:




* «Τα μέτρα αυτά (σ.σ.: μειώσεις μισθών κ.λπ.) θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη)»!

* Από την επομένη των εκλογών, επομένως, και εφόσον υφαρπάσουν την ψήφο, θα θέσουν σε εφαρμογή ό,τι ακριβώς έχουν ψηφίσει και έχουν καταστήσει «υπέρτατο νόμο» του κράτους τους: Κατώτατος μισθός για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων θα οδηγηθεί σε τέτοια επίπεδα ώστε να μην αποκλίνει από τον αντίστοιχο των λεηλατημένων από τους καπιταλιστές χωρών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας, της Αλβανίας κ.ο.κ.


2) Στη σελίδα 518 του μνημονίου, κάτω από τον τίτλο«Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα καθορισμού των μισθών»,διαβάζουμε:
«Έως το τέλος Ιουλίου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».
Από την επόμενη των εκλογών, επομένως, και εφόσον υπαρπάσουν την ψήφο, και με καταληκτική ημερομηνία τον ερχόμενο Ιούλιο, προχωρούν στην… «αντικατάσταση» (!!!) των μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: