Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΙΤΕΑ: ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΕΠΕΣΤΕΨΑΝ!



Ύστερα από 5μηνη φιλοξενία και παροχή ιατρικής φροντίδας στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας, τα δύο θηλυκά σκυλιά η ASA και η KIRA επέστρεψαν στα παλιά τους γνώριμα λημέρια στην παραλιακή ζώνη της Ιτέας. Φυσικά πλέον είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και απολύτως φιλικά με τους ανθρώπους. Όπως και παλαιότερα έχουμε διευκρινίσει, ο εγκλεισμός των αδέσποτων στο κτήμα που μας παραχώρησε ο Δήμος Δελφών, δεν είναι αυτοσκοπός ούτε οριστική λύση. Έτσι όταν στα σκυλιά μας χορηγήσουμε την απαιτούμενη ιατρική βοήθεια, εφόσον δεν καταστεί δυνατόν να τα υιοθετήσουμε, με απόφαση της γενικής συνέλευσης απελευθερώνονται ξανά στο χώρο από τον οποίο συνελέγησαν, δεδομένου ότι το πλήθος των ζώων που μπορούν ταυτόχρονα να φιλοξενηθούν στο κτήμα είναι συγκεκριμένο.


Ωστόσο τα σκυλιά μας δεν αφήνονται στην τύχη τους. Σημαίνονται, φέρουν το πορτοκαλί λουράκι του συλλόγου και παρακολουθούνται από φίλους εθελοντές οι οποίοι φροντίζουν και να παρέχουν ξηρά τροφή σε επιλεγμένα σημεία. Για όσους δεν το γνωρίζουν η ξηρά τροφή δεν αφήνει λεκέδες, τα δε περιττώματατων σκυλιών είναι μη υδαρή και χωρίς οσμές.

Φυσικά το πρώτιστο καθήκον των εθελοντών μας είναι η προστασία των σκυλιών από συμπολίτες μας με κακόβουλες προθέσεις. Δυστυχώς ναι, υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι. Είναι συνήθως χαμηλού πνευματικού επιπέδου και μόρφωσης, με εμμονές και ψυχικά προβλήματα, που ενοχλούνται ακόμα και όταν βλέπουν ένα σκυλί φιλικό προς τους ανθρώπους και τελείως ακίνδυνο, απλά να περπατάει στο δρόμο. Σε αυτούς ακριβώς τους συμπολίτες μας θα θυμίσουμε ότι η κακοποίηση ζώου είναι αδίκημα που σύμφωνα με το νόμο διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με φυλάκιση. Ακόμη και μια ανώνυμη καταγγελία που αφορά σε κακοποίηση ζώου στην Αστυνομία, είναι δυνατόν να προκαλέσει την διεξαγωγή σχετικής έρευνας. Ευχόμαστε η ASA και η KIRA να απολαύσουν τις βόλτες τους στην μαρίνα της Ιτέας.

Τηλ. επικοινωνίας: 6946007411 (wind) - 6983449505(What’up) – 6972532019 (Cosmote)

ιστοσελίδα: http://amfissapets.blogspot.com/

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τες. Μακριά απο κακούς.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο φιλοζωικό σύλλογο Άμφισσας!!!Προς στιγμήν ανησυχήσαμε με την απουσία τους αλλά τελικά ήταν για καλό!!!!!!!!!!