Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚΙΡΡΑ 1929: “ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΕΩΝ ΕΙΣ ΚΙΡΡΑΝ” ΑΡΘΡΟ



ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΙ  ΠΑΙΔΕΣ !... εφημερίς ''Πρωία'' 3-9-1929!...



     Το να σε λένε Γκελεστάθη, Σούφρα, Μαλάκη, Κουμπλή ή  Κούκιο και να είσαι από την Δεσφίνα, το Χρισσό, τους Δελφούς ή την Κίρρα,  το  να στέκεσαι με το σορτσάκι και την φανελίτσα σου εκεί μπροστά από τους επισήμους, στις αρμύρες, παραπάνω απ' τ' Αγιαννιού την εκκλησία και να περιμένεις την έναρξη των αθλητικών αγώνων και τότε να βγαίνει μπροστά σου και να αρχίζει να σου μιλάει της  Εύας ο άντρας, έ, τότε,  σού χει χαμογελάσει κατάφατσα η ιστορία!  Είσαι ευτυχισμένος, γιατί πολλοί τον ακούσανε και τον διαβάσανε, μα πολλοί λίγοι αυτοί που κάτσανε απέναντί του και τους κοίταξε στα μάτια, τους μίλησε και στο τέλος τους έδωσε και μετάλλια.  Και θα χεις να το λες σε παιδιά και εγγόνια, ότι τότες που ήσουνα παλικαράκι, εκεί στο Ξεροπήγαδο, είχες απέναντί σου τον Άγγελο Σικελιανό!.

.

     Μαζί με τ' Αγιαννιού το πανηγύρι, στηθήκανε απ' τους προέδρους των 4 Κοινοτήτων, αυτοί οι αγώνες που περιγράφει η εφημερίδα ''Πρωία'' στις 31/8 και 1/9/1929 και ευχαριστούμε πολύ τον φίλο μας κο Λουκά Παπαλεξανδρή, που μας την παραχώρησε για αναδημοσίευση.   Πήρανε μέρος οι Αθλητικοί Όμιλοι Κίρρας, Δελφών, Χρισσού και Δεσφίνας κι απ' ότι φαίνεται, απο τότε ο κόσμος είχε την αίσθηση ότι όλοι μας ζούμε σε  μια...''γούρνα'', στην Παρνασσίδα.

Το ποιός βγήκε πρώτος και το ποιός δεύτερος στα αγωνίσματα,  μάλλον δεν ενδιέφερε και δεν ενδιαφέρει κανέναν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας ρε παιδιά. Ας ασχοληθεί και κανένας με τον τόπο μας και τον παλιό και τον σημερινό. Δείξτε οτι υπάρχει και άλλος κόσμος έξω απο την μιζέρια και το βόλεμα. Αλλα έχετε;

αΝώΔυΝος είπε...

Εύγε για το άφθαστο ντοκουμέντο!