Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΟΙ “ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ” ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!


Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί στα σχολεία δεν διδάχθηκε ποτέ η νεότερη ιστορία, ποτέ δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στις γεμάτες αίμα και πόνο στιγμές μας;  Ίσως κάποιοι προσπαθούν να ξεθωριάσουν μνήμες και γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.


Από το «συνωστισμό της Σμύρνης»  μέχρι τη μεταπολίτευση τα βιβλία της Ιστορίας της Μέσης Εκπαίδευσης είναι κενά.  Το να ποντάρουν σε έναν ανιστόρητο λαό, κερδίζουν την παρτίδα. Το θέμα είναι πως δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το κάνουν.


Σήμερα 10 Ιουνίου μια από τις μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας ξεπετά στις μνήμες μας.  Τα ρολόγια σταμάτησαν στο Δίστομο πριν από 68 χρόνια και η ειρωνεία είναι πως η «πολιτισμένη» Γερμανία δεν έχει αναγνωρίσει τα εγκλήματα της.  Πριν λίγες μέρες στις εκλογές  σοκ σε όλους προκάλεσαν πολιτικές προτιμήσεις κατοίκων του μαρτυρικού χωριού, που δείχνουν πως η ιστορία ξεχάστηκε.

Το φιλικό προς το Πινάκιο site itabloid.gr έχει ένα εξαιρετικό αναλυτικότατο κείμενο για τις γερμανικές θηριωδίες στο Δίστομο που δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ. Αξίζει το χρόνο σας.  Τι ειρωνεία… Έχουν περάσει 68 χρόνια από την ημέρα που τα στρατεύματα των SS (για την ακρίβεια, η μεραρχία Edelweiss, υπό τον Fritz Lautenbach και τον Hans Zampel) έκαναν μια από τις χειρότερες σφαγές της παγκόσμιας ιστορίας. Στο Δίστομο, στις 10 Ιουνίου 1945 βασάνισαν και σκότωσαν με μαρτυρικό τρόπο, βρέφη, παιδιά, έγκυες, άοπλους πολίτες. Στην κυριολεξία σκότωσαν όποιον βρήκαν μπροστά τους και, στη συνέχεια πυρπόλησαν το χωριό.
Ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι 200, όμως οι αυτόπτες μάρτυρες του Ερυθρού Σταυρού, κάνουν λόγο για 600. Όταν έφυγαν οι Γερμανοί από το Δίστομο, ο Ερυθρός Σταυρός βρήκε εικόνες φρίκης: Ο ιερέας του χωριού είχε αποκεφαλιστεί. Στα παιδιά, είχαν δοθεί τόσες μαχαιριές, ώστε να τους βγουν τα έντερα. Βρέφη, είχαν σφαγεί μέσα στις κούνιες τους.
Στις γυναίκες, είχαν κοπεί τα στήθη και είχαν βιαστεί με ξιφολόγχες μέχρι να τους βγουν τα σωθικά, τα οποία οι Γερμανοί τα τύλιξαν γύρω τους, “παίζοντας”. Σε μια έγκυο, έσκισαν με ξιφολόγχη την κοιλιά, για να βγάλουν το έμβρυο και να το μαχαιρώσουν. Στους άντρες, είχαν κόψει τα γεννητικά όργανα και τα είχαν τοποθετήσει στο στόμα. Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, είχαν μαχαιρωθεί και καρφωθεί σε πασσάλους μέχρι να ξεψυχήσουν…
Κι όμως, για τις σκηνές αποκάλυψης που θα διαβάσετε παρακάτω, στο ρεπορτάζ της iTabloid, η πολιτισμένη Γερμανία, η οποία σήμερα κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα, αρνείται μέχρι σήμερα να πει τη λέξη “συγνώμη”. Ακόμα και αν ο Γερμανός πρόεδρος ζήτησε, λίγες μέρες πριν, συγνώμη από την Πολωνία για μια από τις σφαγές σε πολωνικό χωριό, στην Ελλάδα, είτε αυτός, είτε η προκλητική -εκ των πραγμάτων- κυρία Μέρκελ, δεν κάνουν το ίδιο.
Προφανώς, με αυτό τον τρόπο συμφωνούν με όσα είπαν οι δύο εντέλοντες τη σφαγή: Ότι ήταν… απαραίτητη για να προστατευθούν τα SS από τους αντάρτες. Για την συνέχεια (που αξίζει το χρόνο μπείτε εδώ http://www.itabloid.gr/?p=3624

ΠΗΓΗ: http://eleftheriskepsii.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: