Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!


Το ελληνικό Μνημόνιο θα παραμείνει «ανέγγιχτο», δήλωσαν σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Συζήτηση για αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα θα γίνει αύριο στο Eurogroup, σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ.

Το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανέγγιχτο», λέει ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του, στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». Όπως είπε, στη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα, αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας και ότι τη θέση αυτή έχουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης.

Ο κ. Γιούνκερ δεν θέλησε να σχολιάσει το αίτημα του κ. Σαμαρά για παράταση του χρόνου υλοποίησης του προγράμματος κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, ωστόσο ανέφερε πως αυτό θα εξεταστεί στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αύριο, Πέμπτη.  Στη συνάντηση, θα γίνει, επίσης, ανάλυση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, όπου, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «η ύφεση είναι βαθύτερη, απ' ό,τι νομίζαμε».

Βερολίνο: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει το Μνημόνιο

Υπάρχει ευρεία συναίνεση σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα οφείλει να εμμείνει στους συμφωνημένους όρους του Μνημονίου και πως οποιαδήποτε συζήτηση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα του επόμενου έλεγχου της τρόικας, είπε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Υπάρχει ευρεία συναίνεση ότι πρέπει να εμμείνουμε στους όρους του πακέτου διάσωσης που συμφωνήθηκε», είπε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο παράτασης του χρονοδιαγράμματος μείωσης του ελλείμματος, σημείωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα στηρίξει τις απόψεις της στα «δεδομένα που θα προκύψουν από την επόμενη έκθεση της τρόικας» και όχι βάσει «εικασιών».




Δεν υπάρχουν σχόλια: