Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ; ΟΧΙ!

Χρ. Μάτης: "Είμαστε υπόλογοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια περιουσία"
Χρ. Μάτης: "Είμαστε υπόλογοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια περιουσία"


Σχόλιο ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”:  Χθες δημοσιεύσαμε για τα 3 εκ. ευρώ για ιστοσελίδα του Υπ. Εθνικής Άμυνας http://karteria1.blogspot.gr/2012/05/xphmata-3.html Βγάλτε τα συμπεράσματα σας!


Σχόλιο attikanea: Πάρτυ ρεμούλας γίνονται δυστυχώς σε όλους τους Δήμους...και τα απορριμματοφόρα αλλά και τα δημοτικά οχήματα, είναι ένας τρόπος για να παντελονιάζουν οι επιτήδειοι  της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ και κάποιες άλλες ποδοσφαιρικού τύπου εκφράσεις απεικονίζουν τη σημερινή κατάσταση της απίστευτης ρεμούλας και ξεδιαντροπιάς κάποιων ημέτερων συνδικαλιστικο-φασιστοειδών που κρύβονται κάτω από το μανδύα των Εθνοσωτήρων και του Λαϊκού προστατευτισμού.

Η λύση που προτείνουμε θα τα σταματήσει όλα ως δια μαγείας, απλούστατα γιατί η λύση και ο ρυθμιστής είναι η λέξη Κοινωνικοποίηση.

PS. Θα μπορούσαν να αγοράσουν τουλάχιστον 4-5 μεταχειρισμένα ανά όχημα που συντηρούν σε 3 μόλις χρόνια !!!!  Καλά αυτά δεν τα βλέπει κανένας να τα  καταγγείλει τόσα χρόνια??



Σχετικά με το διαγωνισμό για την προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κι επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες- Οικολογία στην πράξη», Χρήστος Μάτης δήλωσε: «Η σημερινή διαδικασία στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την αξιολόγηση των προσφορών για τα ανταλλακτικά των οχημάτων του Δήμου, είναι μια διαδικασία που προκαλεί κάθε έννοια λογικής στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.


Η διοίκηση του δήμου και όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτήν, είμαστε υπόλογοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια περιουσία.
Δεν είναι δυνατό να πληρώνουν οι πολίτες φόρους για να αγοράζονται οχήματα αλλά να μην είναι κανένας υπεύθυνος όταν καταστρέφονται η δεν μπορούν να συντηρηθούν.

Την τριετία 2009- 2011 ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξόδεψε κατά μέσο όρο, ανά όχημα, 54.650 ευρώ για επισκευές και ανταλλακτικά για τα απορριμματοφόρα του όμως το 2012, όσα κυκλοφορούν, μετριούνται το πολύ στα δάχτυλα των δύο χεριών.

Τώρα η διοίκηση κάνει διαγωνισμό 2.285.586 ευρώ για επισκευές και ανταλλακτικά για 71 οχήματα του δήμου, δηλαδή 32.191 ευρώ ανά όχημα.
Δηλαδή από το 2009, 86.841 ευρώ για κάθε απορριμματοφόρο. Πιο πολλά απ’ όσο κάνει καινούργιο.

Σε εποχές οικονομικής ανέχειας, τροφοδοτούμε το πιθάρι των Δαναΐδων και η πόλη είναι βρώμικη. Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να επιβληθεί με την προστασία των ΜΑΤ. Δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί στα μάτια της κοινωνίας. Στις καλόπιστες ή κακόπιστες ενστάσεις για αδιαφάνεια πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για όλα.

Το σύστημα το οποίο υπηρετούμε απέτυχε και είμαστε όλοι υπόλογοι! Πρέπει να αλλάξουμε πορεία αμέσως».








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
http://et.diavgeia.gov.gr/f/sdanf/ada/%CE%924%CE%A1%CE%A0%CE%9F%CE%95%CE%A30-%CE%91%CE%9D%CE%A6

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ 10

ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ?
ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ?
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ?