Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: ΚΑΘΕΤΟ “ΟΧΙ” ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!



Θέμα περαιτέρω μείωσης του αριθμού των εισακτέων σε όλες τις στρατιωτικές σχολές κατά 20% θέτει η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η απάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι αρνητική, καθώς η ισχύουσα μείωση του 10% δημιουργεί ήδη προβλήματα.


Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η εισήγηση να υπάρξει περιορισμός κατά 20%, δηλαδή ο συνολικός αριθμός των εισακτέων να κυμανθεί στους 900, συμπίπτει πλήρως με τις προτροπές της τρόικας που διατυπώθηκαν στις αρχές του έτους να εφαρμοστεί η αναλογία ένας εισερχόμενος προς πέντε συνταξιούχους και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το θέμα αυτό είχε διαψευστεί τότε από την κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε μιλήσει για απόφαση μείωσης των εισακτέων κατά 10% μόνο.


Τι λέει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φρ. Φράγκος…

Κάθετο και απόλυτο "ΟΧΙ" από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκο στην περαιτέρω μείωση του αριθμού των εισακτέων σε όλες τις στρατιωτικές σχολές κατά 20%. Η απάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι απόλυτα αρνητική στην πρόβλεψη του Μνημονίου, καθώς η ισχύουσα μείωση του 10% δημιουργεί ήδη μεγάλα προβλήματα στον διοικητικό κορμό των ΕΔ. 


Η πρόβλεψη του Μνημονίου, να υπάρξει περιορισμός κατά 20%, δηλαδή ο συνολικός αριθμός των εισακτέων να κυμανθεί στους 900, συμπίπτει πλήρως με τις προτροπές της τρόικας που διατυπώθηκαν στις αρχές του έτους να εφαρμοστεί η αναλογία ένας εισερχόμενος προς πέντε συνταξιούχους και στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Το θέμα αυτό είχε διαψευστεί τότε από την κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε μιλήσει για απόφαση μείωσης των εισακτέων κατά 10% μόνο, αλλά στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι είχε γίνει δεκτή στο Μνημόνιο από την κυβέρνηση Παπαδήμου η μείωση κατά 20% επιπλέον!


"Δεν θα μας διαλύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις για να εξοικονομήσουν μερικά ευρώ" ακούστηκε να λέει σε συνεργάτες του για το θέμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...

 ΠΗΓΗ: www.defencenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ