Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: “ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ”

Γίνε Εθελοντής, πρόσφερε λίγο από το χρόνο τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό σου στην προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης της δικής σου Βιβλιοθήκης!
Προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής για την εθελοντική σας δράση: 15 Ιουνίου 2012

Την αίτηση και περισσότερες πληροφορίες για την καλοκαιρινή εκστρατεία και τον εθελοντισμό μπορείτε να βρείτε εδώ: www.futurelibrary.gr
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, επικοινωνήστε με το Future Library και την Εύα Αναγνώστου, στο τηλέφωνο 2331502003 ή στο e-mail: eva@futurelibrary.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και με τις υπεύθυνες των Βιβλιοθηκών μας:
Για τη Βιβλιοθήκη Άμφισσας: Σοφία Καλλία ( sofiakallia72@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , 22650.79094)
Για τη Βιβλιοθήκη Ιτέας: Γιώτα Μαδούρα ( giotamad@yahoo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , 22653.51117)
Για τη Βιβλιοθήκη Γαλαξιδίου: Ζωή Αγγουρά ( biblgala@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , 22650.41370)


Tο Future Library στηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και σας θέλουμε κοντά μας! Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνουμε, σε συνεργασία με 66 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, Καλοκαιρινή Εκστρατεία με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη, για την προώθηση της ανάγνωσης της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Δελφών (Άμφισσας, Γαλαξειδίου & Ιτέας) δημιουργούν ένα εσωτερικό δίκτυο υλοποίησης και προώθησης της Καλοκαιρινής εκστρατείας, στηρίζοντας το όραμα για τις Βιβλιοθήκες του μέλλοντος. Το πρόγραμμα των Βιβλιοθηκών θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου και θα διαρκέσει δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο.

Σας προσκαλούμε να γίνετε εθελοντές και να βοηθήσετε να αλλάξουμε την εικόνα των Βιβλιοθηκών. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας διαδρομές, να μοιραστούμε ιστορίες, ιδέες, το όραμά μας για καινοτομία και τη χαρά της ανακάλυψης!
Διοχετεύστε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι σας στις δράσεις των Βιβλιοθηκών μας, ώστε να γίνουν καταφύγια δημιουργικότητας και μάθησης όπου αντηχούν παιδικά γέλια, μέσα από θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια στην πόλη, βόλτες στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής μας και καινούργιους φίλους.
Ας ξεχάσουμε τις βιβλιοθήκες που ξέρουμε και, αρχίζοντας από τα παιδιά, ας κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για να ανάψουμε όλοι μαζί μια σπίθα ανανέωσης που θα φωτίσει το δρόμο προς την Ελλάδα του μέλλοντος.

Το Future Library προσφέρει την εκπαίδευση των ανθρώπων των Βιβλιοθηκών μας, την οργάνωση και την υποδομή της εκστρατείας. Περιμένουμε ενθουσιώδεις και δημιουργικούς εθελοντές να προσφέρουν την καλή τους διάθεση και τις δεξιότητές τους. Να γίνουν φίλοι μας και μέλη μιας ευρύτερης παρέας. Όχι μόνο πολύτιμοι συνεργάτες, αλλά συμμέτοχοι!
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο η θέληση για νέες εμπειρίες και ανιδιοτελή προσφορά στα παιδιά και την κοινότητα. Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες.
Το καλοκαίρι που μας έρχεται, ελάτε κοντά στην κοινότητα του Future Library, για να δημιουργήσουμε μαζί μια υπέροχη εμπειρία διάδρασης ανθρώπων και ιδεών, με πυξίδα - τι άλλο; τις δικές σας βιβλιοθήκες, τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Δελφών!

Φέτος το Καλοκαίρι ακολουθείστε μας σε μοναδικές
«Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη»

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Καθ’ ύλη αρμόδια
ΛΑΪΝΗ –ΚΟΛΛΙΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ


Η Δράση «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας» υλοποιείται από το Future Library, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org ) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

ΠΗΓΗ: www.amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: