Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΝΕΚΡΟΣ 28ΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ!



Δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα στον Ασπρόπυργο και το άλλο στη Σαλαμίνα. Στο πρώτο η φωτιά ξέφυγε και μπήκε στην 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα, από όπου μάλιστα απογειώνονται τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Στη Σαλαμίνα, απειλούνται σπίτια στα Βασιλικά.


Από τη φωτιά στην Ελευσίνα, ένας 28χρονος πυροσβέστης πέθανε πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς, ενώ άλλοι τρεις πυροσβέστες βρίσκονται στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.
Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα πέρα από την καταστροφή που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα, ηταν η αιτία να πεθάνει ένας 28χρονος πυροσβέστης ο οποίος είναι οδηγός του περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Δυτικής Αττικής.
Ο 28χρονος άντρας εισέπνευσε καπνό και έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Θριάσειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Αλλά και στη φωτιά στη Σαλαμίνα, άλλοι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ο ένας από εγκαύματα και ο άλλος πιθανότατα από πτώση και νοσηλεύονται ήδη. Στην Ελευσίνα άλλος ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε με εγκαύματα και βρίσκεται επίσης στο νοσοκομείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, που είχε εκδηλωθεί εκτός της μονάδας και μεταφέρθηκε εντός του στρατοπέδου, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 50 μιλίων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Στην προσπάθεια κατάσβεσής της συμμετέχουν επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Επίσης, δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες από 80 πυροσβέστες, 40 οχήματα, 7 υδροφόρες και 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο έχει πολλές και διάσπαρτες εστίες όπως στην περιοχή Μελίσσια, και κοντά στη λεωφόρο Νάτο. Η φωτιά ξέσπασε στις 14:00 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής αφού στο σημείο υπάρχουν πολλά σπίτια, βιοτεχνίες, αποθήκες, καταυλισμοί και μάντρες. Στην περιοχή πνέουν εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι.

Δείτε το βίντεο από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ NEWSIT

Στην Σαλαμίνα, η πυρκαγιά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον απειλεί σπίτια στην περιοχή Βασιλικά. Ξέσπασε περίπου στις 15:00 στην περιοχή Άγιος Αντώνιος. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 18 οχήματα, κι ένα ελικόπτερο, ενώ άμεσα σπεύδουν κι άλλες δυνάμεις. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Το NewsIt επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σαλαμίνας, ο οποίος μας περιέγραψε μία εκτός ελέγχου κατάσταση. Όπως τόνισε η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια, αλλά προς το παρόν δεν έχει εικόνα της συνολικής καταστροφής. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι από τις 15:00 το μεσημέρι ζητάει βοήθεια εναέριων μέσων και έστειλαν μόνο ένα ελικόπτερο από τα Ιωάννινα στις 16:15 και αφού είχε υπάρξει μεγάλη καταστροφή στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: