Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ ΣΤΟ 25o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΚΛΕ). ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟ


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συμμετείχε στο 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ), της οποίας είναι μέλος, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Την Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας εκπροσώπησε η πρόεδρός της Ευαγγ. Μπεμπή. Οι σύνεδροι από τις Κινηματογραφικές Λέσχες από όλη την Ελλάδα αλλά και συντελεστές του ελληνικού κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα από εισηγήσεις, συζητήσεις, προβολές και τιμητικές εκδηλώσεις για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και τον Δήμο Αβδελιώδη.
     Με βάση το κεντρικό θέμα του συνεδρίου «Σενάριο στον Κινηματογράφο» έγιναν μια σειρά ομιλιών και ακολούθησε πλούσια συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός. Πιο συγκεκριμένα σχετικές εισηγήσεις έγιναν από τους: Ανδρέα Τύρο, κριτικό και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σκηνοθέτη, Λάκη Παπαστάθη, σκηνοθέτη, Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, Εύα Στεφανή, σκηνοθέτη και καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθήνας, Στάθη Βαλούκο, συγγραφέα και σεναριογράφο.
     Στον καταπράσινο θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο της πόλης οι διοργανωτές τίμησαν τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη και προβλήθηκαν οι ταινίες του «Αθέμιτος συναγωνισμός» και «Το δέντρο που πληγώναμε», που ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό. Για τον σκηνοθέτη και το έργο του μίλησαν ο Γιάννης Σολδάτος, συγγραφέας και σκηνοθέτης και ο Κώστας Τερζής, κριτικός κινηματογράφου.
     Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των Κινηματογραφικών Λεσχών που είναι μέλη της Ομοσπονδίας. Οι εκπρόσωποι από όλη την Ελλάδα αντάλλαξαν εμπειρίες, ιδέες για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, προτάσεις για δράσεις που θα αφορούν ιδιαίτερα τα παιδιά, τους έφηβους και τους νέους και θα απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα τους αλλά και την ανάγκη τους να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Το σίγουρο είναι ότι οι σύνεδροι έφυγαν πιο αισιόδοξοι.
     Ανάμεσα στα υλικά του συνεδρίου δόθηκε στους συνέδρους και τους εισηγητές το διήγημα «Το Τρίτο Κύμα- Η αληθινή ιστορία», έκδοση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας με αφορμή την επιτυχημένη προβολή της ταινίας «Το Κύμα» στις 18/5 στην Ιτέα.

Η Πρόεδρος                                                            Η Γραμματέας
   Βαγγελιώ Μπεμπή                                              Ιωάννα Καστανά-Γουώρθ





Δεν υπάρχουν σχόλια: