Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

«ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ» ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΓΡΑΒΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ




ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Εθνικής Αντιστάσεως 13,
33100 Άμφισσα, τηλ. 22650-22924
Φαξ: 22650-22600, email: ekpsfoki@otenet.gr
          www.ekpse.gr
 
                                         Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης &
                                                    Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας
        στην Φωκίδα
    2012-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης της σχολικής κοινότητας σε Θέματα Ψυχικής Υγείας
«Ένα σχολείο πιο κοντά στους μαθητές»

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ένα σχολείο πιο κοντά στους μαθητές», σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Γραβιάς, το Δίκτυο Συνεργαζόμενων φορέων για την Υγεία Ν. Φωκίδας «Ακεσώ» και το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γραβιάς, στις 10.00 π.μ., στα πλαίσια του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. στη Φωκίδα.

Γενικός σκοπός του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό προγράμματα λειτουργίας της σχολικής τάξης, τα οποία ενισχύουν τη μάθηση, προάγουν την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, μειώνουν τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα (π.χ. ενδοσχολική βία), δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, πάνω από όλα όμως δίνουν το λόγο στους μαθητές ή και τους γονείς – καθηγητές.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το project «Ο λόγος στους μαθητές» (Student Voice) που εφαρμόστηκε τον προηγούμενο χρόνο στο Γυμνάσιο - Λύκειο Γραβιάς, καθώς και το πιλοτικό πρόγραμμα, «Σχολεία Συνεργατικής Μάθησης και Πρόληψης» που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο της συναισθηματικής σχέσης δασκάλου – μαθητή για την ενίσχυση της μάθησης.


Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2265022924 και στο e-mail: omadaergou.fok@gmail.com Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: