Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΦΟΙ: ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΟΜΦΑΛΟΣ 2012»


Ο Αθλητικός Όμιλος "Θησέας", σε συνεργασία με την αλυσίδα ποδηλατικών καταστημάτων Worldofbike Shop και το Ξενοδοχείο-Εστιατόριο Ηνίοχος στους Δελφούς, διοργανώνουν ποδηλατικό αγώνα δρόμου με το όνομα Ομφάλιος 2012 στους Δελφούς αύριο Κυριακή, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.



ΑΓΩΝΕΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο αγώνας είναι μιας αγωνιστικής ημέρας, αναλυτικά στην ακόλουθη διαδρομή:

ΔΕΛΦΟΙ Εκκίνηση – Οδός Άμφισσας-Λειβαδιάς – αριστερά προς Οδό Αραχόβης-Πολύδροσου (ΑΡΑΧΩΒΑ) – Περιφερειακή οδός Επτάλοφου – οδός Αραχόβης-Πολύδροσου συνέχεια – Δεξιά Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών–Λαμίας – Περιφερειακή Οδός Κάτω Τιθορέας – Δεξιά προς οδός Μαυρονερίου – Διστόμου – δεξιά οδός Άμφισσας-Λειβαδιάς – ΔΕΛΦΟΙ (Μουσείο) Τερματισμός.

Ο αγώνας είναι κατά κύριο λόγο ορεινός και διέρχεται από τις πόλεις και τους οικισμούς: Δελφοί, Αράχοβα, Καλύβια Παρνασσού, Επτάλοφος, Λιλαία, Πολύδροσο, Άνω Καλύβια, Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα, Αγία Παρασκευή, Μαυρονέρι, Δαύλεια, Ζεμενός.

με πρόγραμμα ως ακολούθως:

1ος ΑΓΩΝΑΣ: 03.06.2012 10.30 127χλμ. ΜΑΣΤΕΡΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ (Ελίτ και Νεανίδες) και HOBBY
2ος ΑΓΩΝΑΣ: 03.06.2012 11.30 127χλμ. ΑΝΔΡΕΣ (Ελίτ, Νέοι, Έφηβοι)

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ, για τις αντίστοιχες κατηγορίες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Για όλες τις κατηγορίες, πλην της Hobby, και σύμφωνα με το άρθρο 2.2.003, στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες, ως ακολούθως: οι UCI Continental Ομάδες με έδρα την Ελλάδα, Μικτές Ομάδες (με την προϋπόθεση ότι δεν περιλαμβάνουν μέλη ομάδων UCI, και τα μέλη τους φέρουν την ίδια εμφάνιση), Σωματειακές Ομάδες, Εθνικές Ομάδες και ομάδες του εξωτερικού (το μέγιστο 3). Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 1 μέχρι 6 το μέγιστο ποδηλάτες. O οργανωτής μπορεί να αυξήσει το όριο συμμετοχών ανά ομάδα, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Οι ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως μέχρι την 28η Μαΐου 2012. Οι Ομάδες που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν την φόρμα συμμετοχής, συμπληρωμένη (με βασικούς, αναπληρωματικούς, καθώς και το όνομα του Αρχηγού της ομάδας) μέχρι την 30η Μαΐου 2012 το αργότερο. Ποδηλάτες που θα δηλωθούν, θα μπορούν να αντικατασταθούν μόνο από τους δηλωμένους ως αναπληρωματικούς.

 
Για την κατηγορία Hobby οι δηλώσεις θα γίνουν ατομικά με e-mail που θα αναφέρει ονοματεπώνυμο και έτος γέννησης. Πο-δηλάτης με δελτίο ΕΟΠ ανανεωμένο για το 2012, δεν μπορεί να συμμετέχει στην κατηγορία Hobby, εφόσον διεξαχθεί επίσημος αγώνας της κατηγορίας του. Αθλητής, που συμμετέχει στις κατηγορίες Hobby, οφείλει να προσκομίσει έγγραφο πιστοποίησης της ηλικίας του, πχ. (αστυνομική ταυτότητα) εφόσον του ζητηθεί, καθώς επίσης και Ιατρική βεβαίωση ή άλλο έγγραφο, εκδιδό-μενο το μέγιστο 6 μήνες πριν, που να πιστοποιεί την ικανότητα συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις. Η αποστολή των δηλώ-σεων θα γίνει με email στο thiseasclub@gmail.com ή με fax στο 2107780948

ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η Γραμματεία για παραλαβή δελτίων και αριθμών αγώνα θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Ηνίοχος από την προηγούμενη του αγώνα (Σάββατο 02.06.2012) και θα είναι ανοικτή από 19.00 μέχρι 20.30. Επίσης θα λειτουργήσει και 08.30 με 09.30 πριν στην εκκίνηση, και θα βρίσκεται στην περιοχή της εκκίνησης. Οι αρχηγοί των ομάδων είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή των ομάδων και να παραλάβουν τα νούμερα των αθλητών. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν για όλες τις κατηγορίες. Το τεχνικό συνέδριο (Άρθρο 1.2.087) θα πραγματοποιηθεί στην Γραμματεία των αγώνων, στις 10.00, με την παρουσία του Αλυτάρχη των αγώνων, για να γίνει ανάλυση και ενημέρωση σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα για αγώνες δρόμου μίας ημέρας. Τα αυτοκίνητα συνοδείας των ομάδων θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες των οργανωτών τόσο για την κίνησή τους όσο και για την στάθμευσή τους με την λήξη του αγώνα (Detour), έτσι ώστε να υπάρξει ασφάλεια στον τερματισμό των αθλητών. Η σειρά των οχημάτων συνοδείας θα καθοριστεί με κλήρωση, ενώ το όχημα συνοδείας ανά ομάδα θα φέρει υποχρεωτικά τον αναγνωριστικό αριθμό, που θα λάβει από την γραμματεία, μετά την κλήρωση. Αυτοκίνητα συνοδείας θα επιτραπούν για όλες τις κατηγορίες πλην την Hobby.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (RADIO TOUR)
Εξοπλισμός επικοινωνίας θα μοιραστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες πριν το τεχνικό συνέδριο και θα επιστραφεί με την λήξη των αγώνων.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Για την κατηγορία Hobby, θα υπάρχει τεχνική βοήθεια με ένα όχημα neutral, ενώ στις αγωνιστικές κατηγορίες βοήθεια θα μπορούν να προσφέρουν και τα αυτοκίνητα συνοδείας των ομάδων. Ο αγώνας θα έχει όχημα – σκούπα, προκειμένου να μεταφέρει κάποιους αθλητές που δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την διαδρομή.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Θα επιτραπεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ (Άρθρα 2.3.025-2.3.028).

ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ
Όριο χρόνου τερματισμού (Άρθρο 2.6.032) θα ισχύσει για τις αγωνιστικές κατηγορίες 15% του χρόνου του νικητή της αντίστοιχης κατηγορίας.

ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ
Οι παρακάτω κατατάξεις θα ισχύσουν στον αγώνα

- Ανδρών – Νέων – Εφήβων
- Μάστερς
- Γυναικών – Νεανίδων
- Hobby
- Ομαδική Κατάταξη Ανδρών. Η Γενική Ομαδική Κατάταξη θα προκύψει από το άθροισμα της κατάταξης των τριών καλύτερων αθλητών κάθε ομάδας.
- Σπριντ Ανδρών με ειδικό Έπαθλο «High5» θα γίνει στην έξοδο του Πολύδροσου (50ο χλμ.)
- Σπριντ Ανδρών με ειδικό Έπαθλο «ΗΝΙΟΧΟΣ» θα γίνει στο Χάνι Ζεμενού (102ο χλμ.)

ΕΠΑΘΛΑ
Τα ακόλουθα έπαθλα θα απονεμηθούν:

- Για κάθε επίσημη κατηγορία αθλητών: Κύπελλο στον νικητή, μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές.
- Κατηγορία Hobby – Ανεξαρτήτου Ηλικίας: Κύπελλο στον νικητή, μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές. Κάθε ποδηλάτης που θα τερματίσει τον αγώνα σε λιγότερες από 4 ώρες θα λάβει Χρυσό μετάλλιο, ποδηλάτες που θα τερματίσουν από 4:01’ μέχρι 5:40 θα λάβουν Αργυρό Μετάλλιο, ποδηλάτες που θα τερματίσουν από μετά από 5:40 θα λάβουν Χάλκινο Μετάλλιο.
- Γενική Ομαδική Κατάταξη Ανδρών: Κύπελλο στις τρεις πρώτες ομάδες.
- Κατάταξη Ανδρών/Νέων/Εφήβων: Χρηματικά έπαθλα (συνολικά 250€) Ατομικής Κατάταξης: 1ος = 80 euro, 2ος = 60 euro, 3ος = 40 euro, 4ος – 5ος = 20 euro, 6ος – 7ος – 8ος = 10 euro. Τα χρήματα θα δοθούν με την καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου – μέλους ΕΟΠ, που ανήκει ο ποδηλάτης, το οποίο και υποχρεούται να κόψει και Γραμμάτιο Είσπραξης προς τον οργανωτή Αθλητικό Όμιλο «Θησέας». Έπαθλο 50 euro και προϊόντα της εταιρίας συμπληρωμάτων διατροφής High5 στους νικητές των δύο σπριντ. Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνει εντός 45 ημερών μετά την λήξη των αγώνων.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Σε περίπτωση, που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 1.2.112 των κανονισμών, οι ακόλουθοι ποδηλάτες, υποχρεούνται να παρευρίσκονται στην τελετή απονομών: Ο πρώτοι τρεις νικητές των κατατάξεων. Οι νικητές θα προσέλθουν στις απονομές 20’ μετά τον τερματισμό του πρώτου.

ΠΟΙΝΕΣ
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΠΑΡΟΧΕΣ – ΚΑΛΥΨΕΙΣ
Το εστιατόριο Ηνίοχος στους Δελφούς, εκ των χορηγών του αγώνα, θα προσφέρει γεύμα σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα με την λήξη των αγώνων. Θα δοθούν σχετικά κουπόνια από την Γραμματεία με την παραλαβή των αριθμών. Κρατήσεις θα γίνονται απευθείας από τους αθλητές και τις ομάδες στο 2265 083101 και στο e-mail reservations@delphi-hotel-iniohos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διευθυντής Αγώνα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, τηλ.2107488692, 6944526247
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: