Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO


Εκκενώθηκαν οικισμοί κι ένα γηροκομείο ενώ το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς Λεγρενά, Χάρακα και Σούνιο
 - Καίγεται μάντρα με αυτοκίνητα στον οικισμό Σιντερίνα
 - Λόγω των ανέμων πετούν μόνο 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα
 - Η Πυροσβετική επιμένει πως δεν κάηκαν σπίτια, ενώ φωτογραφίες του Newsit αποδεικνύουν το αντίθετο
 - Δείτε συγκλονιστικά βίντεο από το ρεπόρτερ του Newsit Μ. Λαγάνη που βρίσκεται στο σημείο της φωτιάς

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται απο το μεσημέρι στην Κερατέα οπου οι φλόγες έχουν "κυκλώσει" τον οικισμό Σιντερίνα και τον οικισμό Π. Φώκαια και Θυμάρι ενώ από τις 17:00 εκδηλώθηκαν νέα πύρινα μέτωπα και στην Πεντέλη, την Παλλήνη, την Νέα Μάκρη, στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο και στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα στο Κάτω Σούλι. Αυτήν την ώρα η φωτιά κατευθύνεται προς τις περιοχές Λεγρενά, Χάρακα και Σούνιο ενώ καίγεται μία μάντρα με εγκαταλελειμένα αυτοκίνητα στον οικισμό Σιντερίνα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άντρες της πυροσβεστικής φέρουν ελαφριά εγκαύματα.

Δείτε βίντεο με τα αυτοκίνητα που τυλίγονται στις φλόγεςΣτην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι στην περιοχή θα κυμαίνονται από 6 - 7 μποφόρ μέχρι και αύριο το βράδυ γεγονός που δυσκολεύει την κατάσβεση.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το ρεπόρτερ του Newsit Μ. Λαγάνη που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο της φωτιάς.Η πυρκαγιά έφτασε τον οικισμό της Π. Φώκαιας και οι αρχές διέταξαν την προληπτική εκκένωση γηροκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια, και μέχρι στιχμής έχουν ήδη τυλιχτεί στις φλόγες 2 κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιμένει πως δεν κάηκε ούτε ένα σπίτι ενώ φωτογραφίες του Newsit καθώς και οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής αποδεικνύουν το αντίθετο.

Η παρακάτω φωτογραφία απεικονίζει μία πολυτελή κατοικία που κάηκε.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: