Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

NEW YORK TIMES KAI TO ΒΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


Το πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου δεν πάνε για Μισθούς καισυντάξεις αλλά επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και αναδημοσιεύει το ΒΗΜΑ κρεμώντας” πολιτικά τους Έλληνες Μνημονιακούς στο όριο ανάμεσα στο ύποπτοι ή Βλάκες.


Το πρόσφατο περιστατικό με τον ΣΕΒ που μιλούσε με την Τρόικα πίσω απο την πλάτη της χώρας και το αίτημα Παπαδήμου στο Μπαρόζο σε συνδυασμό με το 200 τόσα Βλήμματα Βουλευτές που ψηφίσαν Μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, δείχνει ότι η Χώρα έπεσε θύμα ενός “μίγματος Βλακείας και προδοτικής προδιάθεσης” με βάση το οποίο κάποιοι προώθησαν τα οικονομικά συμφέροντά τους.

Ας δούμε ένα απόσπασμα από το ΒΗΜΑ

«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες.

Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.

Όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας – ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει».

«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: