Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ blogs;






Σε ισχύ είναι ήδη από την 1η Ιουνίου η αλλαγή του blogger για όλες τις χώρες. Έτσι για την Ελλάδα όλα τα blogs μετατράπηκαν από blogspot.com σε blogspot.gr και πλέον υπόκεινται και στην ελληνική νομοθεσία.

Ίσως κάποιοι το προσέξατε, ίσως κάποιοι όχι.

Από την περασμένη Παρασκευή, όλα τα blogs της εταιρείας blogger (ιδιοκτησίας της google) έχουν μετατραπεί από ***.blogspot.com σε ***.blogspot.gr.

Αυτή η αλλαγή δεν έγινε μόνο για την Ελλάδα, αλλά για τις περισσότερες χώρες, καθώς η Google αντιμετώπιζε πρόβλημα με την νομοθεσία και την εφαρμογή των νόμων σε διάφορες χώρες, κυρίως γύρω από θέματα διακίνησης παράνομου/ακατάλληλου περιεχομένου αλλά και περιπτώσεων συκοφαντικής δυσφήμισης.


Πλέον όλα τα ελληνικά blogs της μορφής ονομασία.blogspot.gr υπόκεινται στην ελληνική νομοθεσία και αυτό έχει προκαλέσει αναταραχή στο ελληνικό internet. Ήδη πολλά blogs που ακροβατούσαν μεταξύ ενημέρωσης και συκοφαντικής δυσφήμισης έχουν κλείσει ή τερμάτισαν την λειτουργία τους ή έχουν γίνει διαθέσιμα μόνο σε μέλη, μη προσβάσιμα από το ευρύ κοινό.

Η Google πάντως από την πλευρά της έχει ήδη ενημερώσει τους όρους χρήσης των υπηρεσιών της. Μάλιστα τα κρίσιμα σημεία είναι γραμμένα με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα, ενώ σε πολλές παραγράφους έχει προστεθεί η φράση "ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ", υπονοόντας σαφώς ότι λαμβάνεται υπ'όψιν και το νομοθετικό πλαίσιο κάθε χώρας.

Πρέπει να σημειωθεί βέβαια και το γεγονός ότι πολλές υπηρεσίες, με την αλλαγή αυτή δεν λειτουργούν πλέον, όπως για παράδειγμα οι συνδέσεις των blogs με το facebook κι άλλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. H Google έχει ήδη δεσμευθεί να κάνει ότι είναι τεχνικά δυνατόν για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσλειτουργίες.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ (ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ)ΤΟ ΙΤΙΩΤΙΚΟ ITEANEWS.
EΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΑΡΟΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

Καρτερία είπε...

Δεν χαίρεται κανένας όταν κλείνουν τοπικές ιστοσελίδες. Αντιθέτως μάλιστα. Όσο για το iteanews εμείς πρέπει να λυπόμαστε περισσότερο. Μας βοήθησε πολύ από την αρχή της λειτουργίας μας, πρόβαλε τα θέματα μας και είχαμε άριστη συνεργασία.
Ευχόμαστε να είναι τεχνικό πρόβλημα και σύντομα να είναι ξανά κοντά μας!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο καρτερια εισαστε ενταξει