Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ!


Σε όλη την προεκλογική περίοδο ο Α. Σαμαράς και το κατεστημένο προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, κρύβοντας τον πραγματικό τρόμο. Δηλαδή το τι θα ζήσουμε αν βγει η Νέα Δημοκρατία.

Η υστερία εναντίον του Σύριζα που χαρακτήρισε την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και του επικοινωνιακού μηχανισμού του μνημονιακού μπλοκ έγινε και για έναν ακόμα λόγο. Για να ξεχάσει ο κόσμος ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ο πραγματικός τρόμος, το Μνημόνιο.


Θέλουν να ξεχάσει ο κόσμος ότι έχουμε φτάσει σε σημείο απόγνωσης και εξαθλίωσης.
Θέλουν να ξεχάσει ο κόσμος ότι καθημερινά αυτοκτονούν συμπολίτες λόγω της απόγνωσης.
Θέλουν να ξεχάσει ο κόσμος ότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους.


Ας δούμε όμως τι μας περιμένει στις 18 Ιουνίου αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Α. Σαμαρά που αλλάζει συνέχεια άποψη για το κρισιμότερο ζήτημα του ελληνικού λαού; Για το Μνημόνιο; Έναν πολιτικό που εξυπηρέτησε τους δανειστές σε βάρος του λαού και του τόπου; Και υπέγραψε, αυτό που ο ίδιος κατήγγειλε ως καταστροφή για τη χώρα;

Θέλουμε να ξαναδοκιμάσουμε αν μπορούν να διαπραγματευτούν για την Ελλάδα οι σημαδεμένοι της λίστας Χριστοφοράκου; Αυτοί που είναι δεδομένοι και δεμένοι από την κυρία Μέρκελ και το γερμανικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο; Που βγαίνουν οι Γερμανοί ρητά και μας λένε να ψηφίσουμε Σαμαρά; Τους γνωρίσαμε, άλλωστε μην ξεχνάμε πως μόλις πριν δυόμιση χρόνια ήταν κυβέρνηση και μάλιστα από τις χειρότερες. Τους πληρώσαμε ακριβά. Ως εδώ!

Ο Ελληνικός λαός δε θα λυγίσει!

Μπορεί να εξασφαλίσει τις συντάξεις ο άνθρωπος που οι κολλητοί του παίξανε τα λεφτά των ταμείων στα δομημένα ομόλογα;

Ας δούμε ποια μέτρα έχει δεσμευθεί ο Σαμαράς ότι θα πάρει αν βγει κυβέρνηση:

Θα πάρει νέα μέτρα λιτότητας ύψους, πολύ πάνω από τα αρχικά €11,6 δις για τη διετία 2013-2014, αμέσως μετά τις εκλογές. Που περιλαμβάνουν: Απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο έως το 2015. 15.000 μέσα στο 2012, νέα μείωση στους μισθούς του Δημοσίου, παραπέρα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση των κύριων συντάξεων, των επικουρικών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων. Νέα μείωση στο εφάπαξ της τάξης του 30%.

Νομίζετε πως ο κατάλογος τελειώνει εδώ;
Ας συνεχίσουμε: Νέα μείωση της δαπάνης για φάρμακα κατά €1 δις, αλλά και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος των φαρμάκων που συνταγογραφούνται στα βιβλιάρια υγείας και στο κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τι είπατε; Σας φαίνονται σκληρά; Δεν τελειώσαμε ακόμα όμως.
Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των €5000 και των φοροαπαλλαγών για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και τις ιατρικές δαπάνες. Κατάργηση του σημερινού, χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Θέλετε κι άλλα;
Αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από €1 το λίτρο στο €1,40 τον Οκτώβριο και αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στις τιμές των εισιτηρίων των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Ο πυρήνας της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ πατρίς-θρησκεία-αγορά και η υιοθέτηση ξεκάθαρα ακροδεξιάς ατζέντας ανοίγει μέτωπο με τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα. Ανοίγει μέτωπο με τις ζωές μας.

Η ΝΔ δεν σκοπεύει να πολεμήσει την εξαθλίωση, σκοπεύει να βάλει τους εξαθλιωμένους σε διαδικασία κανιβαλισμού. Ποντάρει στα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Στη δήθεν ασφάλεια λέει ότι θα στραφεί, μια "ασφάλεια" φόβου. Μια "ασφάλεια" με 1-1,5 εκ. ανέργους. Μια "ασφάλεια" που ως εχθρό έχει τους αγώνες όσων δεν αντέχουν άλλο την ανέχεια. Μια "ασφάλεια" που προσπαθεί να καμουφλάρει μια νέα μνημονιακή συναίνεση.

Είναι φοβισμένοι από τις συνέπειες των κινητοποιήσεων των τελευταίων 2 χρόνων για αυτό και η ΝΔ θα επιχειρήσει ακόμα πιο σκληρή καταστολή κάθε κομματιού της κοινωνίας που αγωνίζεται.

Το μνημόνιο έναν τρόπο έχει μόνο να μειώσει την ανεργία, την αύξηση των αυτοκτονιών. Θα το επιτρέψουμε;

Κάθε άνεργος, κάθε γυναίκα που δουλεύει με ελαστικό ωράριο, κάθε χαμηλόμισθος και χαμηλοσυνταξιούχος, κάθε δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος που απειλείται με απόλυση, κάθε δημοκρατικός πολίτης που θέλει να προστατέψει τα στοιχειώδη δικαιώματα έχει κάθε συμφέρον στις 17 του μήνα η ΝΔ να μην είναι πρώτο κόμμα.

Να νικήσει η ελπίδα τον φόβο, να νικήσει ο Ελληνικός λαός!





Δεν υπάρχουν σχόλια: