Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ! ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΞΩ! -ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ-



Ηθικό και Πίστη


Ανεξάρτητα πολιτεύματος και οποιουδήποτε άλλου επι μέρους πολιτικού χαρακτηριστικού, σε κάθε περίπτωση για να λειτουργήσει στοιχειωδώς η οικονομία σε ένα κράτος πρέπει να ισχύον κάποια ελάχιστα πράγματα. Οι πολίτες πρέπει να έχουν το στοιχειώδες ηθικό. Πρέπει να μπορούν να κατανοήσουν με λίγη σκέψη ότι είναι προς το συμφέρον τους να ενεργούν σαν μέλη μια κοινωνίας και όχι σαν μονάδες που πρέπει να επιβιώσουν μέσα σε μία ζούγκλα με πολλούς ανταγωνιστές. Το στοιχειώδες ηθικό απαιτεί τουλάχιστον την πεποίθηση του ότι «δεν είμαι ο βλάκας της υπόθεσης» και οι φόροι που πληρώνω πάνε εκεί που πρέπει και όχι στις τσέπες επίσημων κλεφτών.


ΟΛΟΙ έχουν παραδεχτεί ότι τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες, πολλοί από τους κυβερνόντες καταλήστεψαν το κράτος, δηλαδή εμάς. Μέχρι και σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να μας κλέβουν, να καταληστεύουν το Ελληνικό Κράτος, τα ασφαλιστικά Ταμεία, τον Στρατό, τα Ταμεία Νοσοκομείων και Πανεπιστημίων, τους Δήμους κ.λ.π.. Και όχι μόνο τα έτοιμα λεφτά. Επιπλέον δανείστηκαν στο όνομά μας και τα έκλεψαν και αυτά. Οι καταθέσεις «Ελλήνων» σε ξένες τράπεζες είναι διπλάσιες από τα χρέη του Ελληνικού Κράτους. Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι Μπιλ Γκέιτζ και οι Στηβ Τζομπς που είχαν παγκόσμιες πατέντες και καινοτομίες και έκαναν τίμια όλα αυτά τα λεφτά; Δεν θέλει πολύ να συμπεράνεις τι συμβαίνει και τι χρειάζεται. Δεν χρειάζεται κάν να ψάξεις στοιχεία. Αυτοί που ήταν μέχρι «προχθές»

στις θέσεις απ’ όπου έγιναν οι κλοπές του Δημοσίου χρήματος, βρίσκονταν μέχρι «χθές» ακόμα σε άλλες παρόμοιες θέσεις και εξαιρούνται ίσως μόνο σήμερα κάποιοι της Κυβέρνησης Πικραμένου. Χαμηλότερα στην Δημόσια διοίκηση, το «έλα να δείς». Αλήτες χθές, γιατί όχι αλήτες σήμερα; Κλέφτες χθές. Γιατί όχι κλέφτες σήμερα; Αυτόν που πιάσανε «χθές» για να έχουν να λένε τα ρουφιανοκάναλα, μέχρι «προχθές», πάνω από δύο χρόνια από το ξέσπασμα της κρίση , εξακολουθούσε να μας κλέβει. Σήμερα ακόμα κάποιοι μας κλέβουν.

Πόσοι έχουν μπεί φυλακή από αυτούς; Δεν θα μπούν φυλακή αύριο (για να δημεύσουμε και τα κλεμμένα υπέρ του καταληστευμένου Ταμείου μας) αν έστω και ένας από αυτούς συμμετέχει στην αυριανή Κυβέρνηση και έχει το δικαίωμα του βέτο; Έστω και ένας να είναι «μέσα», οι «απ ‘έξω κλέφτες» τον κρατάνε από κάποια συνενοχή και αυτό προστατεύει όλους. Το παράδειγμα του Τσοχατζόπουλου είναι μόνο για να επιβεβαιώνει τον κανόνα. Θυμάστε τον Χάρυ Κλίν «Αντρέας :Τι ώρα είναι Άκη; Άκης: Ότι ώρα πείς εσύ πρόεδρε». Αυτόν έβαλαν μέσα και όχι επειδή μας έκλεψε. Για τα αδικήματα που τον διώκουν, τον βγάζουν την άλλη μέρα αν ξαναπάρουν την εξουσία.


Οι πολίτες πρέπει να έχουν πίστη σε αυτό που καλούνται να στηρίξουν με αλτρουισμό. Πρέπει να πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει τον εαυτό της. Ο Έλληνας, έστω και αν χρειαστεί «σήμερα» να πεινάσει, θα το κάνει αν πιστεύει ότι αξίζει να προσπαθήσει. Οι Έλληνες άλλωστε, διαχρονικά έχουν κάτι να πούν στην παγκόσμια Ιστορία, επειδή όταν πίστεψαν στην πατρίδα τους, ξεπέρασαν τα όρια άλλων λαών.

Σε περίπτωση που ένας λαός πιστεύει ότι δεν έχει καμία ελπίδα να αυτοσυντηρηθεί,το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φορέσει μόνος του τις αλυσίδες και να παρακαλά τον αφέντη που τον ταΐζει να μην τον μαστιγώνει πάνω από μία φορά την βδομάδα γιατί δεν προλαβαίνουν να κλείσουν οι πληγές. Και όμως, κάποιοι υποδειγματικοί προδότες σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι το καλύτερο που μας αξίζει είναι να είμαστε σκλάβοι. Ότι είμαστε τόσο άχρηστοι, που παρ’ ότι ζούμε στον πιο πλούσιο τόπο, δεν είμαστε ικανοί να αυτοσυντηρηθούμε.


Και φυσικά και αναφέρομαι στο Μνημόνιο. Το ότι σε αυτό αναφέρετε ότι πρέπει να γίνουν κάποια σωστά πράγματα που όλοι συμφωνούσαμε επι δεκαετίες ότι έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν από του ίδιους τους προδότες, δεν σημαίνει ότι οι δέκα «καυτοί»παράγραφοι δεν τα παραδίδουν ΟΛΑ άνευ όρων. Οι προδότες έπρεπε και δεν έκαναν το σωστό, και σήμερα μας το προσφέρουν σαν περιτύλιγμα πολυτελείας στην καταδίκη μας. Σαν τον μεζέ της φόλας. Σαν πανάκριβη σοφία που πρέπει να πληρώσουμε με την ελευθερία μας. Να δουλεύουμε νηστικοί για να πληρώνουμε χαράτσια για τους τοκογλύφους τους συνεργάτες των κλεφτών.

(Για όσους θέλουν να έχουν άποψη αλλά δεν έχουν κάνει τον κόπο να διαβάσουν το Μνημόνιο μαζί με τον Εφαρμοστικό Νόμο που τον συνοδεύει, δεν έχει νόημα ούτε καν να συζητάς μαζί τους. Αν υπογράφουν χωρίς να διαβάσουν ότι τους βάζουν μπροστά τους, κάποιοι που πάνω από τους μισούς συμπατριώτες τους και ίσως και οι ίδιοι αποκαλούν «κλέφτες», τι να πείς;)


Αυτή λοιπόν η πίστη δείχνει να επανέρχεται «ως δια μαγείας» και για καλή μας τύχη χωρίς να έχει κατοχυρώσει την πατέντα κανένας «σωτήρας».

Απλά σήμερα κάποιοι βγαίνουν μπροστά από την πλειοψηφία των Ελλήνων που πιστεύει στην Ελλάδα και αυτοί θα κληθούν πρώτοι να αποδείξουν ότι αξίζουν να ονομαστούν «αύριο» οι ηγέτες μιάς ακόμα δύσκολης εποχής για την χώρα μας.


Η αναγκαία πίστη προκύπτει «αλα Ελληνικά» μέρα με την μέρα. Ξεπήδησε μέσα από τους ίδιους τους Έλληνες, κόντρα στην επιστημονική, μελετημένη και ακριβοπληρωμένη «ευνουχιστική» προπαγάνδα των αλητήριων που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι. Όσο θα ασχολούνται στην συνέχεια οι εταιρίες «επικοινωνίας» να βρούν που έκαναν λάθος με τους Έλληνες που έμπλεξαν, εμείς θα χρειαζόμαστε πολύ λίγα πράγματα. Και αυτά ακόμα έχει δρομολογηθεί από την Ελληνική «μαγεία» ότι θα συμβούν.


Όποιοι και να αναλάβουν στις 17 Ιουνίου είναι υποχρεωμένοι να αρχίσουν με παραδειγματική αποκάλυψη, δίωξη και τιμωρία των κλεφτών και προδοτών, δήμευση περιουσιών και μία δημοσίευση όλων αυτών που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ από την ΤV. Με τον τρόπο αυτό θα καταλάβουν και οι τελευταίοι αθώοι αγαθοί οπαδοί του Μνημονίου, που είχαν την ατυχία να ενημερώνονται μόνο από τον Μπάμπη του Σκάι και τον Ντερμπεντέρη του Μέγα. Η κατάσταση θα είναι δύσκολη (σε κάθε περίπτωση θα είναι) αλλά τώρα θα έχει αποκρυσταλλωθεί η πίστη και η ελπίδα. Οι κυβερνόντες θα κάνουν τα αυτονόητα. Ίσως να συνδέσουν άμεσα το ύψος μισθών και συντάξεων με τα έσοδα του Κράτους, με κοινωνική συμφωνία αυξήσεων συνδεδεμένη με την αύξηση των εσόδων σε συνδυασμό με επένδυση μέρους των εσόδων στην στήριξη της ανάπτυξης. Έτσι θα είναι και εντελώς ξεκάθαρο στον κάθε Έλληνα ότι η μίζα και η ρεμούλα, το λουφάρισμα και οι ρουσφετολογικές προσλήψεις υπεράριθμων και μη παραγωγικών, τεμπέληδων ή μη, είναι κλοπή της δικής του τσέπης. Εμείς οι ίδιοι θα φυλάμε καθημερινά τα δικά μας πράγματα.

Μπορεί στις πρώτες διαπραγματεύσεις οι «ξένοι» να εξακολουθούν να μας θέλουν για σκλάβους. Μπορεί να επιμένουν να «αγνοούν» ότι τα χρέη μας τα δημιούργησαν κλέβοντάς μας οι σημερινοί «εκλεκτοί» τους εντός Ελλάδας με τους δικού τους συμμορίτες «Χρυστοφοράκους». Και πάλι δεν θα είναι δύσκολο.

Μπορεί μετά από μια πλήρη και αναλυτική καταγραφή της οικονομικής κατάστασης της χώρας, να ενημερωθούν αναλυτικά όλοι Έλληνες για το ποιες είναι οι επιλογές μας και ποιες οι πιθανές καταλήξεις της κάθε μίας και μετά …. δημοψήφισμα. Το δρόμο μας, και ότι καταφέρουμε, ή τον δικό τους και ότι λέει το Μνημόνιο.

Πόσο πιστεύουμε στον εαυτό μας; Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι από τώρα γνωστό. Και αυτό δεν θα είναι ένα απλό δημοψήφισμα αλλά μία νέα Εθνική Επέτειος που στην συνέχεια θα την γιορτάζουμε κάθε χρόνο. Και ότι και να ακολουθήσει θα το αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο. Το έχουμε ξανακάνει σαν λαός πολλές φορές. Απλά, μία ακόμα. Θα δουλέψουμε σκληρά (εδώ δουλεύαμε μέχρι χθές για τους κλέφτες) αλλά κανένας δεν θα πεθάνει από την πείνα ή το κρύο. Δεν θα έχουμε το Σύνταγμα του Βενιζέλου και του Σαμαρά που θα βάζει πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον των τοκογλύφων. Αν χρειαστεί να χάσουμε για λίγα χρόνια και κάποια «κομφόρ», ούτως ή άλλως με τον άλλο δρόμο θα έπρεπε να τα ξεχάσουν οι μεγαλύτεροι και να τα ονειρεύονται για τα γεράματα οι νεότεροι.


Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε. Δεν θές πολλά για να περάσεις καλά. Το ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή την κατάσταση είναι προδιαγεγραμμένο. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται πλέον οι φιλόδοξοι ηγέτες μας και όχι οι απλοί πολίτες. Οι παρόντες «ηγέτες» φεύγουν με ντομάτες και γιαούρτια. Αν οι επόμενοι δεν πράξουν τα αυτονόητα και συγκαλύψουν το έγκλημα θα φύγουν σίγουρα με τις πέτρες. Και αν χρειαστεί και άλλο λίγο, οι μεθεπόμενοι θα φύγουν με τις σφαίρες.

Και δεν προπαγανδίζει κανείς την βία. Λίγη ιστορία να διαβάσει κάποιος,

Δεν υπάρχουν σχόλια: